Podnet predlog za izvršenje radi iseljenja

Domazetovski: Braniću svoju imovinu

Pančevo, Pet, 03/06/2016 - 14:44
Ivana Predić

Nakon dvonedeljnog štrajka glađu ispred pančevačkog Osnovog suda započetog 1. jula zbog sudske odluke o iseljenju sa porodicom, Dragan Domazetovski Dome, poznati pančevački frizer vratio se poslu i odlučio da se pravnim sredstvima bori za istinu. Kako je rekao za naš portal, obavezama je morao da se vrati kako se posao ne bi ugasio, ali svakoga dana čeka izvršitelje da mu pokucaju na vrata i isele ga iz kuće koju je kupio 2006. godine.

 „Sudija je potpisao rešenje o iseljenju tako da ovih dana očekujem prinudno iseljenje. Odlučan sam u tome da ću braniti svoju imovinu sve dok neka od sudskih odluka ne bude doneta u moju korist", kaže za naš portal Domazetovski.

U Osnovnom sudu u Pančevu rečeno nam je da je 6. juna, protiv izvršnog dužnika Domazetovski Dragana iz Pančeva, podnet predlog za izvršenje radi ispražnjenja i predaje nepokretnosti, na osnovu pravnosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Pančevu, a 13. juna doneto je rešenje o izvršenju kojim se određuje predloženo izvršenje.

Dalji postupak sprovođenja izvršenja, kako stoji u saopštenju Osnovnog suda, sprovodi se u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Dragan Domazetovski zapravo je bio žrtva gotovo filmske prevare, u kojoj nije znao da učestvuje kada je kupovao trošnu kuću u Ulici Filipa Višnjića 7 pre deset godina. Upisan je u Katastar nepokretnosti kao jedini vlasnik bez ikakvog tereta i počeo sa renoviranjem.

Kada je završio sa adaptacijom 2009. godine stigla mu je tužba od strane Sofije Nikolaidis za poništaj kupoprodajnog ugovora koji je, kako tvrdi Dragan Domazetovski, bio validan. Usledila su ročišta, suđenje po više tačaka, da bi na kraju i on tužio vlasnicu tražeći da mu isplati novac koji je uložio u objekat.

Ona je tvrdila da je bez njenog znanja i odobrenja kuća prodata ženi od koje ju je Domazetovski kupio, zahtevajući da joj se vlasništvo nad njom vrati. Iako smo pozvali Sofiju Nikolaidis, kako bismo čuli i njenu stranu priče, ona nije želela da komentariše slučaj.  

Domazetovski kaže da je njegov kupoprodajni ugovor bez ikakvog suđenja poništen, te da se na takvu odluku žalio i Ministarstvu pravde.

On nije zadovoljan radom pančevačkog suda i jedan od zahteva tokom štrajka glađu bio je preispitivanje sudske odluke.

Pančevački sud je načinio niz propusta – za deset meseci nijednom nije održano ročište, odluka o poništenju ugovora je doneta bez izvođenja dokaza, i sud nije sproveo odluke koje je Apelacioni sud u Novom Sadu naložio, što se desilo nakon prve pravosnažne presude. Ja sam tada uložio žalbu koju je Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio i predmet vratio na ponovno suđenje. Oni su tada ukazali i na greške pančevačkog suda i naložili spajanje parnica, kao i to da mogu da ostanem u kući dok mi vlasnik ne nadoknadi vrednost tih ulaganja. Pančevački sud ponovo donosi presudu o iseljenju znajući da se predmet ne vraća Apelacionom sudu u Novom Sadu, već Apelacionom sudu u Beogradu, koji potvrđuje njihovu odluku“, ističe Dragan Domazetovski.

Prema rečima Dragane Zlokolice, potparolke Osnovnog suda u Pančevu, taj sud je u oktobru 2015. godine doneo presudu kojom se tuženi obavezuje da se iseli iz kuće u kojoj sad živi sa porodicom u roku od 15 dana od prijema presude. Ovu odluku potvrdio je u aprilu i Apelacioni sud u Beogradu.

Kako je naša sagovornica objasnila, tokom postupka je utvrđeno da je vlasnica kuće Sofija Nikolaidis, što je upisano i u listu nepokretnosti, te da je Dragan Domazetovski u objektu bez pravnog osnova. Ugovor koji je 2006. godine tuženi sklopio sa narednom vlasnicom, Zorijovski Vesnom, kako je utvrđeno, ništavan je, jer je prethodni ugovor zaključen protivno volji Sofije Nikolaidis. To je umesto nje učinio njen brat, zbog čega je protiv njega vođen krivični postupak i on je, kako je objasnila Dragana Zlokolica, 2009. godine osuđen zbog izvršenja krivičnog dela prevare.

U drugom parničnom postupku, koji još nije okončan, Dragan Domazetovski traži od vlasnice kuće da mu nadoknadi ulaganje u kuću, koje je procenjeno na 4,9 miliona dinara.

Domazetovski dodaje da taj predmet stoji u Apelacionom sudu već devet meseci bez presude, dok je predmet protiv njega u tom istom sudu rešen za dva meseca. On dodaje da druga strana ne prihvata nikakve nagodbe. 

Oni su rešili da mi otmu svu imovinu i još da mi naplate 2,5 miliona dinara na ime kirije za deset godina koliko živim u kući. Verujem da će naš sud doneti i tu odluku, iako su svi moji papiri čisti. U pančevačkom sudu ima časnih sudija, ali mislim da se postupajućem sudiji pokvario kantar“, ogorčeno priča Dome i dodaje da bi pravedno bilo da mu vlasnica kuće isplati onoliko novca koliko je uložio u objekat.

I. PredićMarketing

Najnovije vesti