Foto: Spomenak
Sve spremno za turnir u malom fudbalu u „Spomenku"

Druženje i igre mogu da počnu!

Pančevo, Čet, 30/06/2016 - 10:07
Ivana Predić

Pripreme za tradicionalni trunir u malom fudbalu u Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u punom su jeku. Oprema za decu je obezbeđena, tereni su obeleženi i sve je spremno za početak četvrtog turnira u malom fudbalu koji će se održati u subotu, 2. jula, od 10 do 18 sati.

Od ove godine turnir će se igrati u čast Dragutina Krstića, čoveka koji sve ove godine finansijski pomaže da se turnir održi. Reč je o gospodinu koji živi u Čikagu i u okviru fonadacije „Lifeline” donira novac za održavanje turnira, a to će činiti narednih godina.

„Svake godine deca dobiju novu opremu, dresove, kopačke i lopte. Ideja turnira je da se deca iz različitih domova i škola druže i kvalitetno provedu vreme. Ove godine ekipa iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine iz Beograda, je otkazala učešće, tako da će učestvovati ukupno tri ekipe – naša deca, korisnici Doma „Vera Radivojević“ iz Bele Crkve, i Dom „Dečje selo” iz Sremske Kamenice”, rekla je za naš portal Tanja Lukić Apt, direktorka „Spomenka“, i dodala da će ukupno na turniru učestvovati tridesetoro dece bez roditeljskog staranja.

Biće odigrane ukupno tri utakmice. Zvanično otvaranje je predviđeno za 10 sati, a zatim u 10:30 sati počinje prva utakmica. Naredni meč zakazan je u 11:30 sati, a poslednje odmeravanje snaga za 17 sati. Najbolja ekipa dobiće pehar, dok će članovi koji su drugoplasirani i trećeplasirani dobiti medalje. Pripremljene su i plakete za najboljeg golmana, strelca i igrača. Specijalni gosti turnira biće veterani fudbalskog kluba „Crvena zvezda“.

Tanja Lukić Apt poziva sve građane da u subotu, 2. jula, dođu u „Spomenak“ i pruže podršku deci iz domova.

„Njima mnogo znači pažnja I jako vole ovakve manifestacije kada se druže sa svojim drugarima. Spremili smo dobru volju, muziku, hranu, u kondiciji smo i zabava i igra mogu da počnu“, poručuje direktorka.

I. PredićMarketing

Najnovije vesti