Novi momenti u rešavanju krize u Apoteci Pančevo

Država obećala novac za otplatu dela duga

Pančevo, Pet, 04/03/2016 - 13:10
Ivana PredićPANČEVO - Na jučerašnjem sastanku (u četvrtak, 3. marta) u Gradskoj upravi Pančevo, kojem su prisustvovali Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, predstavnici Apoteke Pančevo i poverioci te ustanove, postignut je načelan dogovor o reprogramu duga. Kako je za naš portal izjavio Saša Pavlov, poverioci su raspoloženi za saradnju i saglasni su da se odblokira račun Apoteke Pančevo, ali uz garancije da će im dugovi biti vraćeni. Na sastanku je napravljen predlog Memoranduma koji je poslat ministarstvu, a novo okupljanje očekuje se u ponedeljak ili utorak.

Prema našim saznanjima Vlada Srbije je obećala otplatu jednog dela duga Apoteke Pančevo, u iznosu od 325 miliona dinara, za koliko je zadužen račun ustanove. Zvanična potvrda ove informacije se ipak tek očekuje, a gradonačelnik ocenjuje da bi za sedam dana mogli da se preduzmu konkretni koraci u rešavanju problema u Apoteci Pančevo.

Radnici te zdravstvene ustanove juče su, na inicijativu gradonačelnika, dali predloge za imenovanje nove direktorke i članova Upravnog i Nadzornog odobra. Saša Pavlov kaže da će, kada zvanično bude dobio predloge, biti zakazana Skupština gde će biti imenovana nova direktorka i članovi odbora. Prema informacija do kojih smo došli, za direktorku je predložena Melanija Bonin, farmaceutknija u Apoteci Pančevo. Njena koleginica Dubravka Hohnjec, koja je prisustvovala jučerašnjem sastanku kaže sa naš portal da su stvari pokrenute sa mrtve tačke, i da su neki dogovori načinjeni, ali da se čeka dalji razvoj situacije. Ona naglašava da se ipak problem mora brzo rešavati jer je za radnike Apoteke „svaki dan dugačak".

I. Predić

 
MarketingNajnovije vesti