• DS: Hitna ostavka ili smena v.d. direktora Doma zdravlja Pančevo dr Stojana Višekrune

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo skreće pažnju da u danima kada „Covid19“ brojevi obaraju sve rekorde od početka epidemije, menadžment Doma zdravlja Pančevo, na čelu sa dr Stojanom Višekrunom je u dubokom zimskom snu, ne vodeći računa o pacijentima kojima je pomoć preko potrebna.

    – Kao što je dr Višekruna u zimskon snu, tako je i gradonačelnik Stevanović, kojem je briga o zdravlju pacijenata toliko bitna da je Pančevo grad koji nema resornog većnika za zdravstvo, kažu iz Demokratske stranke.

     

    Gradski odbor DS Pančevo navodi da je situacija sa „Covid19“ je izmakla kontroli, a ni dr Višekruna, ni gradonačelnik Stevanović, ne čine ništa da Pančevke i Pančevci dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

    – Umesto adekvatne zdravstvene zaštite, građanke i građani Pančeva dobili su višesatno čekanje u nepreglednim redovima, uz stajanje, po najjačoj hladnoći ispred „Covid19“ ambulanti da bi dobili lekarsku pomoć i odradili neophodne laboratorijske analize. Za to vreme, dok su promrzli građani u redovima, aktuelni v.d. direktor Doma zdravlja Pančevo, dr Stojan Višekruna, kojem je mandat istekao novembra prošle godine, sedi u svojoj toploj kancelariji i bavi se time kako da sačuva svoju fotelju, jer sa tog mesta ne vidi problem sa kojim se oboleli suočavaju. Pored toga što se dotični ne bavi pacijentima, ali i zbog lošeg odnosa prema zaposlenima tražena je njegova ostavka, kaže se u saopštenju DS-a.

     

    Pančevačke demokrate skreću pažnju kako je naprednjačka vlast, kojoj je slogan kampanje bio “Za našu decu” pokazala je kako i koliko brine o deci, tako što nam deca sa roditeljima stoje napolju po cičoj zimi čekajući na pregled, a grad Pančevo nema dečju „Covid19“ ambulantu.

     

    Demokratska stranka Pačevo, poziva v.d. direktora dr Stojana Višekrunu da u interesu građanki i građana Pančeva odmah podnese neopozivu ostavku, a gradonačelnika Aleksandra Stevanovića u slučaju da v.d. direktor dr Višekruna to ne učini, istog smeni po hitnom postupku i sam da podnese ostavku.

     

    Pančevačke demokrate se pitaju da li zbog nečije sujete, nestručnosti i nebrige trebaju da ispaštaju sve Pančevke i svi Pančevci i da li je fotelja dr Stojana Višekrune dragocenija od zdravlja i života naših sugrađana?

     

     

    Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo skreće pažnju da u danima kada „Covid19“ brojevi obaraju sve rekorde od početka epidemije, menadžment Doma zdravlja Pančevo, na čelu sa dr Stojanom Višekrunom je u dubokom zimskom snu, ne vodeći računa o pacijentima kojima je pomoć preko potrebna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]