Društvo

Dva miliona dinara školama za opremanje kabineta

Izvor: 
013info Pet, 25/09/2015 - 15:06

Direktorima šest pančevačkih srednjih škola, u petak 25. septembra, u Gradskoj upravi, uručeni su ugovori  po konkursu za unapređenje konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave u 2015. godini. 

Za ove namene ukupno su dodeljena sredstva  budžeta grada u iznosu od 1.962.494,26 dinara na ime realizacije šest projekata koje je gradonačelnik odobrio na predlog Saveta za zapošljavanje grada Pančeva, a u vezi sa realizacijom mere aktivne politike zapošljavanja.

Događaju su  prisustvovali članovi Gradskog veća grada Pančeva Suzana Jovanović i Miodrag Radojković, članovi Saveta za zapošljavanje grada Pančeva i direktori srednjih škola.

Škole kojima su odobrena sredstva su:

1. Gimnazija "Uroš Predić" za opremanje tri učionice video-projektorima i nabavku tri lap top računara

2. Muzička škola "Jovan Bandur" za opremanje višenamenskog kabineta 

3. Poljoprivredna škola "Josif Pančić", opremanje veterinarskog kabineta sa adaptacijom prostora

4. ŠOSO "Mara Mandić", opremanje plastenika folijom za pokrivanje 

5. Medicinska škola "Stevica Jovanović" opremanje kabineta za ishranu dece i bolesnika

6. Elektrotehnička škola "Nikola Tesla Pančevo" opremanje kabineta za praktičnu nastavu i za mašine.

„Već četvrtu godinu za redom, Grad Pančevo opredeljuje izvesnu količinu novca, oko 2 miliona dinara, za opremanje kabineta u stručnim školama. Ove godine je konkurisalo deset škola. Projekti u bili vrlo krakteristični za ovo vreme. Komisija je odobrila sredstva za šest projekata. Uskoro će im biti prebačena sredstva, i nakon opremanja kabineta oni će nam predstaviti šta su uradili, kako bismo mi videli da su ta sredstva opravdano upotrebljena. U prethodne tri godine,  smo bili iznenađeni njihovom inventivnošću. Oni u zaista kupovali opremu koja im pomaže u savremenoj nastavi.", rekao je ovom prilikom Miodrag Radojković, gradski većnik zadužen za obrazovanje.

 

A.St.Marketing

Najnovije vesti