Foto: Dom zdravlja Pančevo
Društvo

Dva nova ultrazvučna aparata za Dom zdravlja Pančevo

Izvor: 
Dom zdravlja Pančevo Uto, 26/09/2017 - 18:21

U Dom zdravlja Pančevo u utorak, 26. septembra stigla su dva nova aparata za ultrazvučne preglede, koje je sredstvima u vrednosti od šest miliona dinara obezbedio Grad Pančevo. Jedan aparat će koristiti Služba za zdravstvenu zaštitu žena, a drugi Služba za radiološku dijagnostiku.

Dva nova aparata predstavljaju savremeno tehnološko rešenje koje pruža mogućnosti pregleda uz pomoć tri sonde: endokavitalnom, (vaginalnom), linearnom i konveksnom, a takođe podržava 4D sonde. Ovakva tehnološka rešenja omogućavaju brojne bezbedne dijagnostičke mogućnosti, posebno zbog većeg broja sondi koliko ovaj aparat podržava, nemenjenih različitim grupama organa, sa ciljem dobijanja što kompletnije dijagnostičke slike.

Endokavitalna ginekološka sonda daje precizne podatke o izgledu i strukturi tkiva svih reproduktivnih organa. U modernoj medicinskoj literaturi, rana dijagnostika tumora, koja se ovakvim pregledom postiže, nesumnjivo doprinosi najoptimalnijem terapijskom izboru, koji pored svih povoljnosti za bolesnika znači i sigurnu materijalnu uštedu, s obzirom na to da je rana terapija, pored toga što je najeefikasnija i najjeftinija, budući da se njome može prevenirati višegodišnje, s aspekta ozdravljenja, neizvesno i skupo lečenje.

Konveksnom sondom dobija se dobar uvid u dimenzije, morfologiju i tkivne promene organa trbušne duplje, retroperitonealnih organa, bubrega, uretera, mokraćne bešike, prostate, krvnih sudova i limfnog tkiva, kao i genitalnih organa žene.

Linearna sonda daje dobar uvid u tkiva dojke i štitaste žlezde, a takođe dijagnostikuje sve promene na krvnim sudovima.Marketing

Najnovije vesti