• Dvadeset četvrta dolovačka „Vinarijada” počeće u utorak promocijom na Korzou

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje vinara i vinogradara „Sveti Trifun” iz Dolova organizovaće po 24. put „Vinarijadu”, koja zvanično počinje u utorak, 8. februara, promocijom u Pančevu. Tom prilikom ljubitelji kvalitenog božanskog pića od grožđa moći će da degustiraju proizvode iz dolovačkog vinogorja od 11 do 16 sati na štandu koji će biti postavljen na Korzou.

    U međuvremenu, svi koji žele da učestvuju u takmičarskom delu treba da se prijave kod organiatora, a informacije mogu dobiti na kontakt-telefone 063/82-70-799, 062/444-913 i 062/827-88-91 ili na imejl [email protected].

    Vinari iz udaljenijih krajeva uzorke mogu da šalju poštom (po dve boce istog vina) uz kotizaciju od dvesta dinara po flaši, što treba da stigne u Dolovo do 10. februara ili da ih takmičari donesu lično 11. ili 12. februara između 9 i 15 sati u Domu kulture.

    Tih dana je i glavni program „Vinarijade”, koji se odigrava u Dolovu počev od jutarnjih sati.

    Najpre će u petak, 11. februara, od 9 sati, u Domu kulture biti otvorena izložba slikara matera iz Dolova. Subota je udarni dan, kada će od 8 sati na platou pored pomenute ustanove  biti upriličena degsutacija i prodaja domaćih vina, kao i raznih drugih proizvoda i opreme; od 10 sati bi trebalo da bude održano zvanično otvaranje manifestacije, a sat vremena kasnije i besplatna podela sadnica, dok će za to vreme trajati prijem uzoraka mladog vina, sve do 15 sati, kada će zasedati komisija.

    U nedelju 13. februara biće priređeno simbolično orezivanje vinograda udruženja i rezanje slavskog kolača, uz dopuštenje i prisustvo sveštenika.

    Dodela priznanja biće organizvana naknadno, o čemu će nagrađeni biti blaovremeno obavešteni, a zbog epidemijske situacije ovog puta izostaće tadicionalni kulturno-umetnički program i završno veče, što bi moglo da bude priređeno kasnije, ukoliko to dozvole okolnosti.

     

     

    Udruženje vinara i vinogradara Sveti Trifun iz Dolova organizovaće po dvadeset i četvrti put Vinarijadu, koja zvanično počinje u utorak, 8. februara, promocijom u Pančevu. Tom prilikom ljubitelji kvalitenog božanskog pića od grožđa moći će da degustiraju proizvode iz dolovačkog vinogorja od 11 do 16 sati na štandu koji će biti postavljen na Korzou.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]