Apoteka Pančevo
Društvo

EGZODUS GRADSKIH APOTEKARA: Apoteka Pančevo ostaje na minimalnom broju radnika

Pančevo, Pon, 04/09/2017 - 12:02
Vladimir Đoković

 

Polovinom avgusta postalo je jasno da će i problem u kojima se našla gradska Apoteka Pančevo sa sve 69 zaposlenih biti rešeni kroz isplatu državnih otpremnina. Dugogodišnji predsednik sindikata u Apoteci Pančevo Borko Bojić kaže da se u ovom procesu odmaklo i očekuje da uz direktora na kraju puta u Apoteci ostane još svega nekoliko zaposlenih da bi se ispunio zakonski minimum.

- Sprovedena je anketa a u međuvremenu a volja kolega da napuste Apoteku formalizovana je i kroz potpisivanje izjava. Neki su se opredeljivali za sporazumni raskid neki da budu tehnološki višak. Prema podacima koje imam Apoteku će napustiti 64 ili 65 radnika. Nije dovedeno u pitanje da će uz otpremnine biti isplaćene i plate, putni troškovi, jubilarne nagrade i naknade za godišnji odmor koje nam se duguju, rekao je Borko Bojić.

Kako saznajemo oni koji su se opredelili za sporazumni raskid po godini staža dobiće 28.000 dinara dok će zaposleni koji budu iskazani kao tehnološki višak uz manju naknadu ostvarivati i prava kod nacionalne službe za zapošljavanje.

- Praktično smo prestali da radimo od 31. avgusta. Rađeni su popisi kako bi moglo doći do razduženja radnika. Do kraja meseca bi čitav proces koji je sada u rukama Ministarstva zdravlja mogao biti završen, očekuje Borko Bojić.

Duga tradicija gradskog apotekarstva u Pančevu i posle masovnog odlaska zaposlenih će opstati u bar jednom objektu jer Grad Pančevo prema zakonima mora imati gradsku apoteku. Ko će platiti više miliona evra dugove Apoteke Pančevo koji su uzrokovali višegodišnju blokadu računa i nemogućnost da se posluje – tek će se videti.Marketing

Najnovije vesti