Društvo

EKOLIBRIJUM: Neko truje životinje u naselju Stari Tamiš!

Pančevo, Uto, 17/10/2017 - 11:05
Vladimir Đoković

Organizacija za zaštitu životinja i prirode “Ekolibrijum” upozorila je na pojavu trovanja životinja na javnim površinama u naselju Stari Tamiš.  Pojavu je ova organizacija oštro osudila i najavila krivičnu prijavu protiv za sada nepoznatih izvršilaca.

Šta se dešava ovih dana u naselju Stari Tamiš? Izgleda da se doselio neki potomak Bordžija jer se već danima po ulicama postavlja otrov od kog su stradale i napuštene i vlasničke životinje. Tek par vlasničkih je spašeno samo zahvaljujući brzoj reakciji njihovih vlasnika. Onima čiji vlasnici su u tom trenutku bili na poslu nije bilo pomoći. Trovanje je bilo intenzivno u utorak, ali se nastavilo i narednih dana, objavio je Ekolibrijum u svom saopštenju.

Ova organizacija ocenjuje da se ovakvim nepočinstvima niko ozbiljno ne bavi.

Otrov se obično iznese sa nekom hranom, životinja dođe i pojede tu hranu, moguće je da je i na šapama raznese dalje. Dok uginjava - u velikim mukama povraća i izbacuje izmet, sve to ostaje tu negde u travi ili na putu, na mestu kuda svakodnevno prolaze životinje, odrasli i deca. Da li zaista treba da se desi da neko od dece ili odraslih strada pa da se jednom pokrene ozbiljna istraga o trovačima, pitaju se u ovom udruženju.

Iz udruženja Ekolibrijum se pitaju i “koliko puta je prijavljivano trovanje od strane i udruženja i fizičkih lica, a da nije bilo reakcije” kao i “koliko je istraga sprovedeno nakon prijava protiv NN lica”.

Protiv NN trovača iz Starog Tamiša podnećemo prijave policiji, komunalnoj policiji, komunalnoj inspekciji, ekološkoj inspekciji, veterinarskoj inspekciji. Sačekaćemo da nas i zvanično poduče ko je za pomenute situacije nadležan, a onda idemo dalje.zaključuje se u saopštenju Ekolibrijuma.


MarketingNajnovije vesti