• FOTO KONKURS ZA PANČEVCE: Pronađi alternativu i zasluži nagradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Znaš li da Srbija godišnje generiše oko 45 miliona tona CO2 , a 15% dolazi od saobraćaja?

    Neophodno je da se taj nivo emisije smanji kako bi priroda i društvo bili zdraviji, ali to ne može da se desi preko noći i samo od sebe. Potrebno je da se probudi kolektivna svest, a da bi se probudila kolektivna svest, mora da se probudi svest pojedinca.

    Budi deo borbe za zdraviju životnu sredinu tako što ćeš promovisati zdrave načine kretanja, odnosno tako što ćeš pronaći alternativu putničkom automobilu i to preneti na fotografiju.

    Od 5. septembra do 15. oktobra 2020. godine biće otvoren foto-konkurs pod nazivom Pronađi alternativu.  Foto-konkurs je namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina sa teritorije grada Pančeva i grada Novog Sada, a održava se u okviru projekta Pronađi alternativu putničkom automobilu, koji realizuje Udruženje građana Srbija, moj dom, a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Neophodno je poslati 3 do 5 autorskih fotografija na kojima će na kreativan način biti predstavljen ekološki prihvatljiviji načini kretanja odnosno zamena za putnički automobil (bicikl, trotinet, autobus, roleri, električni skuter i bicikl, skejt, hoverbord i sl).

     

    Od ovog konkursa imaćeš više koristi:

     

    – probudićeš u sebi kreativnu stranu,

    – bićeš deo borbe za zaštitu životne sredine,

    – dobićeš priliku da se više i sigurnije služiš alternativnim prevoznim sredstvima (kako, to ćeš saznati u nastavku teksta).

     

    Stručni žiri izabraće najbolje radove, a prva tri mesta dobiće sledeće nagrade:

     

    1. hoverbord

    2. rolere

    3. zaštitnu kacigu za bicikliste

    Pošalji 3 do 5 fotografija na zadatu temu na imejl-adresu: [email protected] do 15. oktobra i budi ponosan na sebe jer si se potrudio da izdvojiš vreme kako bi promovisao nešto od koristi za sebe, društvo i, na kraju, celu planetu.

    U prijavi je neophodno poslati ime, prezime, godinu rođenja i mesto stanovanja.

    Fotografije preuzete sa interneta ili iz drugih izvora neće biti prihvaćene.

    Znaš li da Srbija godišnje generiše oko 45 miliona tona CO2 , a 15% dolazi od saobraćaja?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo