• FOTOGRAFIJA O KOJOJ SRBIJA PRIČA: Po snegu do prijemnog pančevačke bolnice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Juče je na tviteru objavljena fotografija iz pančevačke bolnice na kojoj pacijente zaposleni guraju po neočišćenom krugu bolnice do prijemnog odeljenja.

    Predsednica Stranke slobode i pravde inače Pančevka Marinika Tepić je oštro napala direktora bolnice i aktuelnu vlast.

    – Jel se i zbog ovog jedeš iznutra, Vučiću⁉️ Ulaz u prijemno odeljenje bolnice u Pančevu koja pokriva 200.000 ljudi. Ni lopate da očiste prilaz da im pacijenti ne padaju sa nosila u sneg. Važno da je tvoj direktor Ovuka morao da izvlači i lekare sa dežurstva da dođu da ti kliču, napisala je Tepić u opisu fotografije.

    Naravno, usledila je lavina komentara.

    – To su gledali svi koji su tamo bili. Tužna slika nebrige potpune. Bahatosti i muke pacijenata. I medicinara, koji za 50K muku muče, sa mokrim nogama ceo dan. Jedan tunel te veličine pet majstora domaćina naprave za deset dana za 10K evra, rekla nam je sugrađanka koja je prisustvovala ovoim scenama.

    Na fotografiji je zapravo ulaz u Specijalistički centar, tamo gde je rampa za uvoženje bolesnika. Taj deo Specijalističkog centra je pretvoren u „zelenu prijemnu ambulantu“ zbog pandemije koronavirusa.

    Pacijenti nekada moraju da pređu put i od dvadesetak metara od vozila do ulaza u ovaj objekat, a neočišćen sneg u tada predstavlja veliki problem.

    Direktor bolnice dr Slobodan Ovuka nam je rekao da je sneg u krugu bolnice više puta čišćen u toku dana i to da niko nije ostao uskraćen za pomoć.

    On je rekao i da bolnica nema specijalnu ekipu koja će čistiti sneg, a da su radnici Higijene u toku dana došli da očiste.

    – Nijedan pacijent nije pao sa nosila, sneg je više puta čišćen i bacana je so, a fotografija je zloupotrebljena u političke svrhe, rekao je Ovuka.

    Problem je i kada pacijent treba da bude prebačen iz tog Specijalističkog centra u dugu zgradu radi dijagnostike. I to mora da se obavi tako što pacijent ide iz zgrade u zgradu.

    Pančevačka bolnica je paviljonskog tipa – ima veći broj objekata koji nisu povezani.

    Ovuka nam je rekao da su oni imali u projektu da se uradi pasarela između Specijalističkog i nove zgrade, ali da do toga nije došlo.

    Prema pančevačkoj bolnici gravitira više od 200000 pacijenata iz Južnobanatskog okruga. Nedavno je  urađena rekonstrukcija internog odeljenja, na koju smo čekali dugo vremena. Vreme je i da se ode korak dalje.

    Da se ovakve scene ne bi događale trebalo bi uraditi „tople veze“ između objekata ili makar nadstrešnice. Jer kiša i sneg ne biraju kada će pasti.

     

     

    Juče je na tviteru objavljena fotografija iz pančevačke bolnice na kojoj pacijente lekari i tehničari guraju po neočišćenom krugu bolnice do prijemnog odeljenja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo