• Fotografije za kalendar iz podvodnog muzeja – od Pančeva do Jordana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevci imaju reku u kojoj ne mogu da se kupaju i samo jedan bazen. Ali imaju svetsku prvakinju u plivanju (Nađa Higl), najmlađu učesnicu u plivanju na predstojećim Olimpijskim igrama (Anja Crevar), kao i i izuzetno uspešne ronioce koji su veoma cenjeni u svetu, objavio je RTS.

    Pančevački ronioci završavaju poslednje pripreme pred put u Jordan. Imali su kondicione trenininge, proverili su svu opremu da ne bi bilo nekih neprijatnih iznenađenja i spremno dočekuju prve zarone u Crveno more.

    Predstavnici kluba „Svet ronjenja“, još pre tri godine su dobili poziv od turističke organizacije Jordan da ih posete i da im naprave fotografije za kalendar iz podvodnog muzeja.

    „U Jordan idemo zbog fenomenalnih olupina koje se nalaze ispod mora.Tu su stari brodovi, avioni i tenkovi što obalu Jordana čini posebnom i jedinstvenom u čitavom svetu.Sve te olupine na jednom mestu je nešto što se mora videti“, rekao je Janez Kranjc, predsednik RK „Svet ronjenja“ iz Pančeva.

    Crveno more je jedno od pet najlepših destinacija za ronjenje i članovi kluba „Sveta ronjenja“, već treći put se vraćaju na ovu destinaciju, jer kako kažu nisu još dovoljno istražili sve što se nalazi uz obalu grada Akaba.

    „Roniti u avionu koji je nedavno potopljen u more je doživljaj koji se retko gde može osetiti i ovakve stvari nisu uobičajene i zato se tamo vraćamo. Osim ovih olupina živi svet Crvenog mora je nešto što je neverovatno i što je teško rečima opisati“, istakao je Janez Kranjc.

    Ronioci će šest dana boraviti na Crvenom moru u Jordanu i imaće dovoljno vremena da naprave nove nezaboravne fotografije i podvodne snimke.

    Video prilog možete pogledati na sajtu RTS-a.

    Pančevci imaju reku u kojoj ne mogu da se kupaju i samo jedan bazen. Ali imaju svetsku prvakinju u plivanju (Nađa Higl), najmlađu učesnicu u plivanju na predstojećim Olimpijskim igrama (Anja Crevar), kao i i izuzetno uspešne ronioce koji su veoma cenjeni u svetu.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]