Gerontološki centar Pančevo

Gerontološki centar Pančevo

Društvo

Gerontološki centar Pančevo biće renoviran po svetskim standardima

Izvor: 
Tanjug Čet, 30/01/2020 - 20:23

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ove godine počeće sa rekonstrukcijom sedam ustanova u sistemu socijalne zaštite i to u Aleksincu, Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Paraćinu i Somboru, za šta je izdvojeno više od milijardu dinara, javio je Tanjug.

Prema rečima ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, Dom za smeštaj odraslih lica - Kulina, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine - Zvečanska, Zavod za zbrinjavanje odraslih lica "Male Pčelice" Kragujevac, Centar za socijalni rad Kragujevac, Gerontološki centar Pančevo, Centar za socijalni rad Paraćin i Centar za socijalni rad Sombor biće renovirani po svetskim standardima i prilagođeni u potpunosti potrebama korisnika i zaposlenih u ovim ustanovama.

 

Briga o osetljivim kategorijama stanovnika je prioritet Vlade Republike Srbije, a kako bi oni koji su korisnici u sistemu socijalne zaštite imali najbolju moguću uslugu od strane zaposlenih u sistemu socijalne zaštite krenuli smo u rekonstrukciju objekata. Veoma je važno da oni budu bezbedni i uređeni tako da zadovoljavaju sve kriterijume koji su propisani. Niko od građana tamo ne dolazi zato što voli, već zato što mora, a mi smo u obavezi da im maksimalno olakšamo, istakao je ministar.

 

Đorđević je dodao da će se sa ovakvom praksom nastaviti i u narednim godinama, kao i da je u toku priprema planova rekonstrukcija za 2021. godinu.

 

 


MarketingNajnovije vesti