• Gerontološki centar Pančevo dobio novo sanitetsko vozilo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, uručili su u nedelju, 19. februara ključeve sedam sanitetskih vozila, koja su namenjena ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini.

    Ključeve novih sanitetskih vozila, za čiju nabavku je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo skoro 31,5 miliona dinara, dobili su Dom za stare i penzionere Apatin, gerontološki centri u Bačkoj Palanci, Kikindi, Pančevu, Somboru i Subotici i Dom za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ u Novom Bečeju.

    Mirović je naglasio da je reč o važnoj donaciji, koja će omogućiti sigurniji i bolji transport, pre svega, korisnika u gerontološkim centrima, ali i drugih korisnika u opštinama u koje su vozila upućena.

    „Ova donacija ima i simbolički smisao, jer pokazuje da se okupljanjem oko projekata i zajedničkom politikom mogu učiniti konkretna dela, čiji je krajnji cilj poboljšanje standarda svih građana“, rekao je Mirović.

    On je podsetio je da je nova Pokrajinska vlada, u proteklih nekoliko meseci, iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 60,3 miliona dinara za sanaciju i opremanje ustanova socijalne zaštite, te da je za te potrebe u 2017. godini udvostručen budžet. Istovremeno, kako je Mirović dodao, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u onim oblastima za koje je nadležno, preduzima potrebne mere da se unaprede objekti socijalnog staranja, te da se korisnici u njima osećaju komfornije i bolje.

    Predsednik Pokrajinske vlade je najavio i da će, već naredne sedmice, za potrebe domova zdravlja u manje razvijenim opštinama u Vojvodini biti uručena prva rešenja o nabavci novih sanitetskih vozila, kako bi se popravilo zatečeno loše stanje u toj oblasti.

    Mirović je još dodao da će u okviru reorganizacije mreže ustanova socijalne zaštite u Vojvodini koju je pokrenulo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zajednički biti rešeno i pitanje Heterlenda, kao i druga pitanja vezana za „crnu sliku“ u Vojvodini u toj oblasti.

    Ministar Vulin je naglasio da Vlada Srbije i Pokrajinska vlada čvrsto i tesno sarađuju u onome što je zajednički cilj, a to je bolji život svih građana u Vojvodini.

    Vulin je istakao da je ministarstvo na čijem je čelu prošle godine zajedno sa Pokrajinskom vladom investiralo 198 miliona dinara u objekte socijalne zaštite širom Vojvodine. Takođe, svim lokalnim samoupravama širom Vojvodine, u usluge socijalne zaštite usmereno je još 109 miliona dinara transfernih sredstava.

    On je još naveo da će vozila koja su uručena gerontološkim centrima koristiti i lokalni domovi zdravlja.

    „Time se obezbeđuje da sa ograničenom količinom novca, kako naši korisnici, koji će imati prioritet u korišćenju vozila, tako i drugi građani dobiju adekvatnu uslugu i negu“, rekao je ministar Vulin.

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, uručili su u nedelju, 19. februara ključeve sedam sanitetskih vozila, koja su namenjena ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo