• GLOGONJ: Mladi iz „Infinituma” učestvovali u onlajn manifestaciji „Proleće na rumunskom jeziku” škole iz Bukurešta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Manifestacija „Proleće na rumunskom jeziku“, čiji je organizator „Romanian Business School” iz Bukurešta, u saradnji sa Unicefom, okupila je mnoge škole i udruženja iz celog sveta, gde se uči navedeni jezik, a profesori i njihovi učenici uključili su se uz aplikaciju ZOOM u direktan program, gde su deca recitovala, pevala, svirala pesme, i mogla da prate kulturno-obrazovni program tokom tri dana.

    Priredba posvećena proleću i prazniku „Martovac” donela je radost i priliku da se predstave deca iz Moldavije, Rumunije, Dubaija, Pariza, Glogonja, Madrida i Njujorka.

    Leonardo, Andrija, Ognjen, Nikola, Nikolina, Katarina i Filip iz glogonjskog Kulturnog centra „Infinitum“ bili su deo programa i, takođe, su se uspešno predstavili recitovavši pesme poznatih pesnika, kao i izvodivši pesme.

    Kao inspiracija i izvor didaktičkih materijala je poslužio sajt cuvinteromanesti.ro sa lekcijama o pesnicima i kulturi.

     

     

    Manifestacija „Proleće na rumunskom jeziku“, čiji je organizator „Romanian Business School” iz Bukurešta, u saradnji sa Unicefom, okupila je mnoge škole i udruženja iz celog sveta, gde se uči navedeni jezik, a profesori i njihovi učenici uključili su se uz aplikaciju ZOOM u direktan program, gde su deca recitovala, pevala, svirala pesme, i mogla da prate kulturno-obrazovni program tokom tri dana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]