• GLOGONJ: Udruženje žena realizuje projekat „Ko reciklira, profitira”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženja žena „Glogonjke” je, zahvaljujući sredstvima Lokalne fondacije Pančeva, nedavno kupilo sav potreban materijal (boje, sprejeve i neophodan alat), kako bi krenulo s realizacijom projekta „Ko reciklira, profitira”.

    Predsednica te organiazcije Radmila Trajkovska kaže da se na tim povodom priređenim radionicama uči pletenje korpica od starih novina, koje se potom ukrašavaju dekupaž tehnikom.

    – Planiramo i da od prazne plastične ambalaže izradimo razne ukrase za novogodišnje dekoracije, a od starih peškira pravićemo ukrasne saksije. Radionice održavamo dvaput nedeljno, podeljeni u dve grupe u kojima učestvuju članice udruženja i druge zainteresovane meštanke. Sve što budemo napravile, predstavićemo na završnoj izložbi, nakon okončanja projekta, koji po planu treba da traje do kraja godine. Zbog poljoprivrednih radova naše radionice su najbolje posećene baš u periodu kada se poslovi u ovoj grani privode kraju – kaže Trajkovska.

    Inače, dvadeset žena je uzelo učešće u radu, a bilo je i mnogo zainteresovane dece.

    – Zato smo planirale da za vreme zimskog raspusta organizujemo radionice i za njih. Sva sredstva koja se budu prikupila od prodatih predmeta kao i dosad iskoristićemo da platimo mentora i upoznamo se nekom novom tehnikom rada. Na kraju, smatramo da su radionice uspešno realizovane ako bar jedna žena obučena za neku tehniku nastavi da bavi time i tako popunjava svoj kućni budžet – ističe predsednica „Glogonjki”.

     

     

    Udruženja žena Glogonjke je, zahvaljujući sredstvima Lokalne fondacije Pančeva, nedavno kupilo sav potreban materijal (boje, sprejeve i neophodan alat), kako bi krenulo s realizacijom projekta „Ko reciklira, profitira”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]