• Grad Pančevo dobija novo ruho

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Uređenje keja i rekonstrukcija parka značiće mnogo Pančevcima, ali i gostima koji rado dolaze u taj grad

    Posle više decenija, 2018. godine u Pančevu osnovan je prvi hotel sa četiri zvezdice. Osnivanje hotela je subvencijama podržalo Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, a opremanje grad Pančevo. Pored novootvorenog hotela, postoje još dva hotela i povećan je broj i u privatnom smeštaju, ističe menadžer grada Pančeva Maja Vitman.

    Ona navodi da grad Pančevo preko svoje turističke organizacije finansira promociju grada i organizaciju više gradskih manifestacija koje privlače mnogobrojne posetioce iz regiona.

    – Organizujemo tradicionalnu manifestaciju Novogodišnji bazar, koji je glavni događaj te vrste za ceo Južnobanatski okrug. On predstavlja svojevrsnu manifestaciju gde se kroz kulturno-umetnički program upoznaju svi posetioci sa pesmom i igrom više nacija koje naseljavaju naš grad. Posebno interesantna ponuda turističke organizacije jeste vožnja Tamišem i Dunavom gradskim katamaranom, sa obilaskom više spomenika kulture i prirode na obali dve reke.

    Najavljeno uređenje keja

    Vitmanova navodi da više od 40 godina nije ništa rađeno na uređenju i rekonstrukciji keja uz Tamiš i gradskog parka.

    – Rekonstrukcija Tamiškog keja je jedan od najznačajnijih kapitalnih projekata koji sprovodimo. Ulaganje u rekonstrukciju pančevačkog keja biće samo početak buduće promenade koja će postati novi simbol našeg grada. Njena dužina je 2,6 kilometara i s gornjom i donjom stazom naslonjenom na reku pružiće nezaboravni ugođaj svim korisnicima. Uredićemo postojeće pešačko-biciklističke staze, kompletno rešiti javnu rasvetu ugradnjom novih LED kandalabra, obezbediti nova parking-mesta. Uredićemo i amfiteatar, jer nam je namera da vratimo okupljanja mladih uz zvuke lokalnih bendova na reku, ali i da stvorimo mogućnost za mnogobrojne događaje. Ponton na keju će dobiti višestruku namenu, a gradski katamaran više posetilaca, koji će imati priliku da uživaju u lepoti reke Tamiš. Postavićemo novi mobilijar, dodatne stubne kante i dodatno urediti zelene površine – kaže Vitmanova.

    U planu nova igrališta

    Ona ocenjuje da će rekonstrukcija Gradskog parka u centru Pančeva doprineti boljem izgledu grada.

    – Postavljanjem dva nova dečja igrališta donećemo mališanima, ali i njihovim roditeljima, više radosti. Zadržali smo stari koncept uz malu modernizaciju, koja će značiti i starijoj pupulaciji. Ove dve kapitalne investicije dostojne su 21. veka.

    Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva.

    Uređenje keja i rekonstrukcija parka značiće mnogo Pančevcima, ali i gostima koji rado dolaze u taj grad

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]