• Grad Pančevo traži još osam kuća za otkup u okviru projekta „Odskočna daska“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo otkupljuje još osam kuća za korisnike projekta „Odskočna daska“.

    Do sada je pet korisničkih porodica izabranih po sprovedenom Javnom pozivu za izbor korisnika steklo krov nad glavom otkupom kuća od fizičkih lica.

    Jedna od zbrinutih porodica je porodica lica s teškim invaliditetom, a četiri porodice su porodice žena žrtava porodičnog nasilja. Za porodice koje su postale vlasnici kuća u toku je priprema za izvođenje radova popravki i organizacija ostalih vidova podrške njihovoj aktivnoj socijalnoj inkluziji.

    Za potrebe preostalih osam porodica Grad Pančevo i dalje vrši otkup kuća/stanova na teritoriji grada Pančeva, uključujući sela. Stambeni objekti koji se mogu otkupiti moraju biti na teritoriji grada, legalizovani, rešenog vlasničkog statusa i priključeni na struju i vodu.

    Maksimalna vrednosti kuća koje se otkupljuju može biti do 2.705.983,00 dinara, ako na kući nije potrebno izvršiti popravke/manje radove radi useljenja. Prijavljene kuće pregledaju licencirani inženjer i procenitelj vrednosti.

    Ovaj projekat finansira EU i sufinansira Grad Pančevo, saopšteno je na gradskom sajtu.

    Takođe, Autonomna pokrajina Vojvodina po javnim konkursima za sufinansiranje EU projekata iz 2011 i 2022.g podržala je Grad Pančevo sa oko 8.000.000 dinara.

    Informacije i pomoć pri apliciranju se mogu dobiti u Gradskoj upravi grada Pančeva (kontakt: Anđelija Borzanović, 3. sprat. kancelarije 302 i 304, telefoni 013 308 951, 065 866 2508 i 065 866 2509), a obrazac priijave se može preuzeti i sa linka: http://www.pancevo.rs/nekategorizovano/povecana-sredstva-za-kupovinu-kuca-na-projetu-odskocna-daska/

    Grad Pančevo otkupljuje još osam kuća za korisnike projekta „Odskočna daska“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo