Društvo

GRADONAČELNIK PAVLOV: Nemamo informacije o ukidanju vozova do Ovče

Pančevo, Čet, 07/12/2017 - 14:17
Vladimir Đoković


 

Posle prošlonedeljne potvrde republičkog “Srbija voza” da će Pančevci ostati bez prednosti putovanja Beovozom do Beograda informaciju o situaciji koja se tiče mnogih Pančevaca zatražili smo i od gradonačelnika Saše Pavlova.  Prenosimo je u celini.

- Nemamo zvaničnih informacija da će doći do smanjenja broja polazaka putničkih vozova na relaciji Pančevo - Ovča. U razgovorima sa predstavnicima Srbija Voz a.d. (sastanak održan 12.10.2017. godine) predočeno nam je da država, odnosno nadležno Ministarstvo finansira saobraćanje vozova prema obavezi javnog prevoza, ali da se još uvek ne zna koliko bi iznosila sredstva koja bi izdvojila država. Predlog preduzeća Srbija Voz je bio da lokalne samouprave dotiraju određena sredstva radi saobraćanja pojedinih vozova, ali nam nije rečeno kolika su ta sredstva, s obzirom na to da nije poznato koliko će sredstava izdvojiti država. Razgovori su se odnosili samo na linije Vršac – Pančevo Glavna – Beograd i Zrenjanin – Pančevo Glavna – Beograd (ne i za liniju Pančevo – Ovča). Uprkos obećanjima od strane predstavnika Srbija Voz a.d. , nismo još uvek dobili specifikaciju troškova svake linije, kako bismo precizno mogli da sagledamo koliki su troškovi u pitanju. Naša sugestija je bila usmerena ka oživljavanju linije Pančevo Vojlovica – Beograd (bez presedanja), gde bi svakako bilo više zainteresovanih putnika i gde bi linija obuhvatala šire područje grada Pančeva, a vozovi bili dostupniji korisnicima. Ovakav predlog bi mogao da bude predmet budućih razgovora, pre svega sa predstavnicima grada Beograda (sistem „BG Voz“-a), a zatim i sa predstavnicima Srbija Voz-a. Srbija Voz bi svakako naplaćivao saobraćanje ovih vozova, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Novim redom vožnje koji stupa na snagu 10.12.2017. godine nije planiran saobraćaj vozova na relaciji Ovča - Pančevo Vojlovica – Ovča – saopštila je prošle nedelje državna kompanija Srbija voz.

- Putnici koji putuju iz Pančeva,  svoje putovanje bez presedanja mogu da realizuju do/od stanice Beograd Dunav, imajući u vidu da će vozovi iz/za stanicu Vršac i  iz/za stanicu Zrenjanin saobraćati do/od stanice Beograd Dunav, kao i u važećem redu vožnje. Na relaciji Vršac - Pančevo - Beograd Dunav - Pančevo - Vršac je planiran saobraćaj 5 pari vozova, a na relaciji Zrenjanin - Pančevo - Beograd Dunav - Pančevo - Zrenjanin 2 para vozova, saopšteno je iz “Srbijavoza”.
MarketingNajnovije vesti