• Gradska menadžerka obišla radove na rekonstrukciji pojedinih gradskih ulica

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska menadžerka Maja Vitman i zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin sa članovima Mesne zajednice „Gornji grad“ obišle su radove koji se izvode u Ulici Uroša Predića, u sklopu projekta javno-privatnog partnerstva, za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju i održavanje putne infrastrukture, saopšteno je na portalu Grada.

    Tokom obilaska radova Maja Vitman je podsetila da je Gornji grad posle nekoliko decenija konačno dobio asfalt.

    „Asfaltirali smo tri ulice koje smo obećali građanima. U pitanju su ulice Uroša Predića, Stevice Jovanovića i Ive Kurijačkog, koja je asfaltirana u prethodnih par dana. Mi ne završavamo i ne zaustavljamo se sa radovima tu. Sledeća planirana saobraćajnica koju ćemo izvoditi jeste Karađorđeva ulica. Pored pomenutih ulica, za radove nam ostaje Ulica Marka Kulića i Ulica Patrijarha Čarnojevića, kao i još jedan deo Uroša Predića“, dodala je ona.

    Dragana Kuprešanin je naglasila da se u naselju Gornji grad duži niz godina ništa nije radilo.

    „Značaj projekta koji se sprovodi putem javno-privatnog partnerstva ogleda se pre svega u činjenici da će se redovno održavati putevi i ulice i u gradu i u svim naseljenim mestima i u letnjem i u zimskom periodu. Tako će i pored ostalih naselja i Gornji grad dobiti jedan svežiji, noviji izgled, a građani funkcionalnost koja im je potrebna“.

    Sa radovima se, u okviru projekta javnog privatnog partnerstva, u ponedelajk krenulo i na rekonstrukciji Radničke ulice na teritoriji Mesne zajednice Kotež.

    Vitman je naglasila da je Radnička ulica izuzetno frekventna i jedna od najkraćih ulica u gradu sa izuzetno velikim brojem aktivnosti koje se dešavaju, od same mesne zajednice, sportskih klubova i udruženja koja ovde rade i gravitiraju, kao i neposredne blizine škola.

    „Takođe, ona spaja Gornji grad od strane Ive Kurjačkog do Oslobođenja i centra grada i svi koji idu ka Tržnom centru BIG, Strelištu i Vojlovici upravo prolaze kroz Radničku ulicu. Ona je bila u prilično lošem stanju u smislu da nije bilo nekih bezbednosnih barijera, a sami građani naselja Kotež su tražili, između ostalog, da ova ulica bude jednosmerna. Urađenom analizom sa Odeljenjem za saobraćaj i Policijskom upravom, došli smo do zaključka da je to nemoguće, a osnovni razlog tome je što prva paralelna ulica sa naše leve strane je Vršačka, koja izlazi na kružni tok i na Novosadsku koja je izuzetno uzana, a sledeća sa desne strane je Sinđelićeva i prilično je daleko od ove predmetne lokacije. Između Radničke i Sinđelićeve ulice, nalazi se Ružina ulica, koja je tretirana kao pešačka zona, te je nemoguće da se tuda odvija saobraćaj. Bitno je napomenuti da smo imali prethodne radove tokom godina unazad koji su se ovde sprovodili, a u pitanju je rekonstrukcija postojeće pešačke staze, sa jedne strane ulice, pošto je bila u užasno lošem stanju, međutim, evo posle 4,5 godine ništa bolja nije situacija, s obzirom na radove postavljanja gasne instalacije i optičkih kablova. Ovim radovima, kao i radovima u Branka Anovića, i svim ulicama koje budemo radili kroz ovaj projekat, a odnose se na rekonstrukciju, tretiraćemo pešačke staze kockama, tako da ih više nećemo asfaltirati i betonirati, kako je to bila praksa da se radi prethodnih godina, te će tako i ako bude bilo potrebe da se izvode neki radovi, pešačke staze moći da se vrate u prvobitno stanje“, dodala je ona.

    Vitman je istakla i da od uvođenja javno-privatnog partnerstva, septembra prošle godine, urađeno više od 40 kilometara putne infrastrukture, kroz rehabilitaciju, održavanje i rekonstrukciju.

     

    Gradska menadžerka Maja Vitman i zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin sa članovima Mesne zajednice „Gornji grad“ obišle su radove koji se izvode u Ulici Uroša Predića, u sklopu projekta javno-privatnog partnerstva, za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju i održavanje putne infrastrukture, saopšteno je na portalu Grada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo