Gradska uprava završila dvogodišnju javnu nabavku

Gradska uprava Pančeva će za usluge MTS-a potrošiti 9,6 miliona dinara

Pančevo, Pon, 29/08/2016 - 13:43
Vladimir Đoković


PANČEVO, 29. avgust – Gradska uprava Grada Pančeva, posle sprovedene javne nabavke u otvorenom postupku, zaključila je sa MTS-om ugovor za usluge fiksne i mobilne telefonije, a koji će važiti do avgusta 2018. godine. MTS se jedini odazvao i na gradski tender odgovorio ponudom. Kako je ugovorom predviđeno, za 24 meseca biće potrošeno na račune za fiksne i mobilne telefone ukupno 9.669.634 dinara.

Ugovor je na dve godine, odnosno do utroška sredstava, a plaćaćemo u tri budžetske godine. Na teritoriji Srbije postoje bar još dva operatera koja su mogla samostalno da odgovore uslovima tendera, ali ponude nisu poslali. Jedan od razloga zašto smo se opredelili da usluge fiksne i mobilne telefonije nabavljamo zajedno je i naš uslov da razgovori sa naših fiksnih brojeva sa grupom naših mobilnih brojeva budu besplatni – ističe načelnik Gradske uprave Milorad Milićević.

Ugovorena vrednost usluge za fiksnu telefoniju je 5,2 miliona dinara, dok će mobilna koštati 4,45 miliona dinara za dve godine. Milićević objašnjava da Gradska uprava ima 290 službenih mobilnih i da postoji utvrđena skala odobrenih limita, a da se računi preko limita odbijaju od plata. Grupa u kojoj su pored Gradske uprave, javna, javnokomunalna preduzeća i ustanove na teritoriji Pančeva, ima 2041 broj mobilnog telefona. Kako Milićević ističe, ova nabavka se ne odnosi na sve njih, već samo na Gradsku upravu. MTS je ugovorom odobrio i bonus budžet za nabavku novih mobilnih telefona.

Taj bonus budžet, koji je sada 1,4 miliona dinara je postojao i ranije. To je jedini način na koji nabavljamo telefone. Praktično ih do tog limita dobijamo besplatno. Nemamo poziciju u budžetu za nabavku mobilnih telefona. – objašnjava Milićević.
MarketingNajnovije vesti