Foto: Needpix
Društvo

GRADSKI ŠTAB ODLUČIO: Za jednim stolom najviše dve osobe u pančevačkim ugostiteljskim objektima!

Izvor: 
013info Pon, 03/08/2020 - 18:04

Gradski štab za vanredne situacije je doneo odluku da od danas ugostiteljski objekti na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, noćni barovi, diskoteke i dr.) čiji rad je ograničen na period od 6 do 23 časa, moraju organizovati rad tako da za jednim stolom ne može sedeti više od 2 lica, izuzev ako su u pitanju roditelji maloletne dece ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od 2 metra između stolova i uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i obezbeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu, kao i obavezno poštovanje svih drugih propisanih mera.

Na osnovu člana 14. i člana 15. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (“Sl. glasnik RS” br.15/2016, 68/2020.) i člana 29. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl.glasnik RS“ br.87/2018), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji grada Pančeva, Gradski štab za vanredne situacije grada

Pančeva, na sastanku održanom 03. avgusta 2020. godine doneo je sledeću ODLUKU:

1. Od ponedeljka 03.08.2020. godine obavezuju se ugostiteljski objekti na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, noćni barovi, diskoteke i dr.) čiji rad je ograničen na period od 06:00 do 23:00 časa, da organizuju rad tako da za jednim stolom ne može sedeti više od 2 lica, izuzev ako su u pitanju roditelji maloletne dece ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od 2 metra između stolova i uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i obezbeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu, kao i obavezno poštovanje svih drugih propisanih mera.

2. Ostaje na snazi obavezno poštovanje mera i socijalne distance naročito kod prodaje robe i pružanja usluga, u tržnim centrima, prodavnicama, i drugim sličnim objektima kao i na prostoru svih otvorenih i zatvorenih pijaca.
MarketingNajnovije vesti