Zelena pijaca
Društvo

Gradsko veće: Neka se otpiše dug od 90 miliona za lokale kod Zelene pijace

Pančevo, Sub, 01/10/2016 - 01:00
Vladimir Đoković

PANČEVO, 1. oktobar - Gradsko veće saglasilo se sa Odlukom o otpisu zastarelih nenaplativih potraživanja po Odluci Nadzornog odbora JP “Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva”.

Reč je o ukupno oko 90 miliona dinara potraživanja prema 80 lica, a povodom lokala na trgovinskom platou na Zelenoj pijaci. Otpis od 90 miliona dinara “zastarelih nenaplativih” potraživanja biće izvestan ako se saglasi Skupština Grada Pančeva.

U strukturi, ovih 90 miliona potraživanje po osnovu zakupa dela javne površine čini 7,6 miliona dinara, potraživanja od fizičkih lica nastalih po osnovu objedinjene naplate, koja se vodila kod JKP Vodovod i kanalizacija, čini 66,9 miliona dinara duga, dok je potraživanje po osnovu objedinjenje naplate, koja se vodila kod JKP “Higijena” – 15,7 miliona dinara.

U materijalima su navedena i imena 80 dužnika prema kojima Direkcija tvrdi da ima ukupno potraživanje od 7,6 miliona dinara.

Najveće pojedinačno dugovanje samo Direkciji iznosi 288.000 dinara. Gradsko veće je ovu odluku donelo bez rasprave i jednoglasno.Marketing

Najnovije vesti