Koncert „Šapa ruci”

Human gest učenika Muzičke škole

Pančevo, Sre, 25/05/2016 - 15:38
Mirjana Marić


PANČEVO, 25. maj - U sredu 25. maja u 13h, ispred Muzičke škole „Jovan Bandur”, održan je humanitarni koncert „Šapa ruci”, koji je organizovan u saradnji učenika Muzičke škole i Društva prijatelja životinja „Ljubimci”.

„U saradnji sa Muzičkom školom „Jovan Bandur” napravili smo jednu dugoročnu saradnju, i ovaj prvi, mini koncert, je u stvari najava za koncert koji će se desiti 1. juna, a koji za cilj ima da se promoviše rešenje problema napuštenih životinja. Samim tim da skrenemo pažnju našim sugrađanima na problem i na ulične životinje koje žive oko nas i kojima se i organizacija i grad brinu na određeni način”, rekao je Ivan Kurajov, predsednik Društva prijatelja životinja „Ljubimci”.

Kako on objašnjava, građani Pančeva znaju da su oni svake srede i petka u centru grada i pokušavaju da udome životinje. „Proces udomljavanja je prilično jednostavan, potrebno je samo da novi vlasnici imaju uslove, da sa nama potpišu ugovor, da se pravno obavežu na jedan human odnos prema životinjama koje će udomiti i da se obavežu da ih ne napuštaju, što je ključni razlog nastajanja napuštenih životinja”, rekao on. 

Foto: Ilustracija
zivotinje.jpg

Kako on kaže, drugim koncertom koji će se održati 1. juna u sali Muzičke škole, Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” obeležiće 20 godina rada. Ulaz će se naplaćivati, a sav prihod će ići za sterilizaciju napuštenih životinja. 

 

Na koncertu ispred Muzičke škole građani su imali prilku da doniraju hranu i novac za životinje o kojima brine ova organizacija.

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti