Društvo

HUMANE DOLOVKE: Kutija za sakupljanje čepova postavljena u prostorije udruženja

Izvor: 
013info Uto, 13/03/2018 - 08:05

Udruženje žena „Dolovke“ postalo je deo porodice sakupljača čepova koji vode do osmeha.

Naime, članice udruženja su se pridružile humanoj akciji na poziv Milice Bonin, volonterke organizacije „Čepom do osmeha“. U sakupljanju čepova učestvuju brojne institucije, ustanove i kompanije, a sada će dve kutiјe biti postavljene u Dolovu: u prostorijama Udruženja žena „Dolovke“ (Domu kulture) i menjačnici Nade Rakidžić u centru naseljenog mesta.

„Dolovke” će u ovoj akciji sarađivati sa koordinatrokom Borkom Adžić koja je zadužena za organizovanje i prevoz do punkta čepova koji su prikupljeni na teritoriji Južnobanatskog okruga.

– Drago mi je što nas je Milica Bonin kontaktirala da sarađujemo u ovako humanoj akciji. Srećne što ćemo na ovaj način pomoći deci kojoj su neophodna određena pomagala kako bi im se olakšalo svakodnevno funkcionisanje i podigao kvalitet života. Takođe, što ćemo doprineti očuvanju životne sredine – rekla je Dragana Marić, potpredsednica Udruženja žena „Dolovke”.

Akcija „Čepom do osmeha” je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada su prvo nekolicine ljudi odlučile na ovaj korak i razumele značaj ovakvog pionirskog rada. Ono što je jedino potrebno je prikupiti čvrste plastične čepove, npr. od mleka, jogurta, majoneza, flomastera, lekova koji imaju plastični čep, navlake za medicinske igle, sokova, vode, piva, kečapa, sredstava za kućnu i ličnu higijenu (deterdženti, paste za zube, šamponi, dezodoransi, kreme za ruke, omekšivači, balzami, tečnost za sudove... Oni se nakon toga odnose u reciklažni centar, а prikupljenа sredstvа se koriste u humаnitаrne svrhe. Akcija je usmerena na decu koja imaju neki vid invaliditeta ili smetnju u razvoju, kako bi im se omogućilo lаkše funkcionisаnje u svаkodnevnom životu i obrazovanju. Istovremeno postiže se i ekološki doprinos u očuvаnju životne sredine.

U Pančevu ima preko dvadeset postavljenih kutija za doniranje čepova. Neke od lokaciju su:

– SMS FITNESS klub, Maksima Gorkog 141

– Prodavnica tepeta TAPETINO, ugao Svetog Save i Braće Jovanovića

– Turistička agencija VOYAGER, Vojvode Radomira Putnika 3a

– Zdravstvena ambulanta NOVI GRAD, Braće Jovanovića bb – Kotež I

– Prodavnica zdrave hrane „ČAROBNO ZRNCE“, Braće Jovanovića 94 (kod kružnog toka na Kotežu I)

– JKP Zelenilo – PIJAČNA UPRAVA

– Kozmetički salon i butik Valentina, vojvode Petra Bojovića 12

– Mašinska škola, Braće Jovanovića 45b

– NVO Kompas, Svetog Save 10 (u Domu omladine)

– Stambena zgrada, Veljka Vlahovića 21

– Gradska uprava Pančevo, I sprat, Trg kralja Petra I 2-4

– Specijalna škola za osnovno i srednje obrazovanje Mara Mandić, cara Dušana 34

– Edukativni centar - Mala fabrika reci, Stevana Šupljikca 149/4

– dm drogerie markt d.o. o.Marketing

Najnovije vesti