• Humani Glogonjci prikupili 64.000 za lečenje malog Gavrila iz Kragujevca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Tokom humanitarne akcije za lečenje Gavrila Đurđevića za četiri sata Glogonjci su juče uspeli da prikupe oko 64.000 dinara.
     
    Humanitarna organizacija „Jer deca su naše blago“ na čelu sa Snežanom Stefanović organizovala je humanitarni bazar za Gavrila. 
     
    Deca  OŠ  „4.okobar“ sa pedagogom Stojankom Sanjom Urošević priključili su se akciju i napravili  preko 500  radova koju su dekorativnog tipa.  Lokalno preduzeće „Korka“, koje uvek podrži humanitarne akcije, doniralo je svoje proizvode kako bi bazar bio bogatiji. Cvećara „Nađin kutak“,  takođe je pomogla sa svojim predivnim cvećem.  Mlada i ambiciozna devojka, Aleksandra Tasić, veliki humanista, uspela je da za par dana napravi više od 30 korpica, koje su unikatne i vrlo lepe.
     
    Predrag Đelevski vodio je internet kampanju, a predsednik Mesne zajednice Slavko Jovanovski odazvao se pozivu i podržao akciju. 
     
    Na bazaru prikupljeni novac za Gavrila u ponedeljak je uplaćen na žiro račun fondacije Aleksandra Šapića. 
     
    Gavrilo je rođen 2020. godine u Kragujevcu, ali nažalost ubrzo je otkriveno da boluje od retke bolesti spinalne mišićne atrofije tipa 1. Terapija postoji, ali zbog same cene Gavrilovi roditelji nisu u mogućnosti da je obezbede, pa zbog te situacije humani ljudi širom cele zemlje, odlučuju se da prave humanitarne akcije kako bi on što pre dobio svoj lek. 
     
    Meštani Glogonja su se brzo organizovali i preko bazar pomogli lečenje malog Gavrila. 
     

    Tokom humanitarne akcije za lečenje Gavrila Đurđevića za četiri sata Glogonjci su juče uspeli da prikupe oko 64.000 dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo