Društvo

I u Pančevu postoji Klub za traženje posla

Pančevo, Čet, 22/09/2016 - 13:54
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO, 22. septembar – Nacionalna služba za zapošljavanje kontinuirano realizuje program Klub za traženje posla koji je predviđen kao aktivna mera tržišta rada, u funkciji prevencije dugoročne nezaposlenosti, koja je jedna od dominantnih karakteristika nezaposlenosti u našoj zemlji.

Program se održava svake nedelje i ova obuka namenjena je, pre svega, nezaposlenima koji su zapošljivi, uz pružanje osnovnih usluga u oblasti aktivnog traženja posla, a kojima usled nedostatka radnog iskustva preti dugoročna nezaposlenost. Posebna pažnja se posvećuje i grupama kod kojih je rizik od dugoročne nezaposlenosti znatno izraženiji, kao što su tehnološki viškovi, prolongirano nezaposleni i pripadnici manjinskih, socijalno-depriviranih grupa.

Klub za traženje posla predstavlja intenzivniju pripremu tražilaca zaposlenja putem jednonedeljne ili višenedeljne obuke u cilju savladavanja tehnika i veština neophodnih za aktivno traženje posla, kao i podizanje samopouzdanja i nivoa kompetentnosti za traženje posla, motivisanje lica da aktivno traže posao i grupnu podršku od strane drugih učesnika kluba koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji. Klub za traženje posla za kvalifikovana lica traje 10 radnih dana, sa mogućnošću korišćenja informacione sale naredne četiri nedelje, dok za potencijalne viškove zaposlenih, kao i za niskokvalifikovana lica, traje jednu nedelju, ali se sala može koristiti naredne dve nedelje.

Aktivnosti u klubu imaju za cilj da lica nauče i osposobe da se što reprezentativnije predstave na tržištu rada i da navedu poslodavca, dobrim izgledom i sadržajem radne biografije, da ih pozove na razgovor. Insistira se na živim primerima sa tržišta rada, koje je vođa kluba pripremio za svoje polaznike.

Oni koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje o korišćenju ove usluge mogu razgovarati sa svojim savetnicima. Marketing

Najnovije vesti