Društvo

ILANDŽA: Stradao kukuruz

Izvor: 
D. V. Pon, 24/06/2019 - 17:54

Jučerašnje nevreme praćeno krupnim gradom koje je zahvatilo opštinu Alibunar najviše je pogodilo Ilandžu. Grad koji je bio krupniji od tenis loptice, a pojedini komadi leda težili su i preko 200 grama, oštetio je krovove na kućama i pomoćniim objektima, a najviše su stradali usevi u ataru tog sela. Sve to uprkos intenzivnom dejstvovanju protivgradne odbrane.

Leteo je crep s krovova kuća, a krovni pokrivač na pomoćnim objektima domaćinstva Tomin-Subin koje je najgore prošlo bukvalno je izrešetan. Oštećeni krovovi su usled velike količine kiše odmah počeli da prokišnjavaju, pa su ngrađani morali da menjaju polomljeni crep već u toku nevremena, izjavo je meštanin Ilandže Goran Subin.

Kukuruz, soja i drugi usevi ne velikom broju parcela u ataru Inandže bukvalno su uništeni, a jedan broj stanovonika opštine Alibunar ostao je bez električne energije. Posledice nevremena još uvek se sumiraju, rekao je Dušan Dakić, predsednik opštine.

grad_3.jpg

Precizirao je da su najgore prošla naselja na severu opštine Dobrica, Kozjak i Ilandža. Dakić je naveo da o razmerama nevremena govori podatak da stanovnici Lokvi i Janošika još uvek nemaju struje, jer je grad oštetio elektro mrežu.

Prema rečima predsenika opštine Alibunar, jedan mlađi muškarac iz Ilandže povređen je juče u svom dvorištu kad ga je veći komad leda udario u glavu, ali su mu u pančevačkoj bolnici konstatovane samo lakše povrede.
MarketingNajnovije vesti