• Informatika ipak obavezan predmet?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević sastao se sa predsednikom Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) Aleksandrom Lipkovskim i tom prilikom istakao da je neophodno što pre otkloniti prepreke kako bi informatika postala obavezan predmet u školama, saopštilo je danas ministarstvo.

    Na sastanku u Ministarstvu prosvete, Šarčević je iskazao spremnost da se intenzivira saradnja sa NPS-om, za dobrobit i učenika i nastavnog kadra.

    On je izrazio žaljenje što NPS nije usvojio predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o uvođenju informatike kao obaveznog predmeta u osnovne škole, navodi se u saopštenju ministarstva prosvete.

    Lipkovski je istakao da je bolja saradnja sa ministarstvom prioritet  NPS-a i pozvao Šarčevića na prvu sednicu tog tela u septembru.

    Autor: Tanjug

     

    Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, sastao se sa predsednikom Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) Aleksandrom Lipkovskim i tom prilikom istakao da je neophodno što pre otkloniti prepreke kako bi informatika postala obavezan predmet u školama, saopštilo je danas ministarstvo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]