Pančevo, snimak s robne kuće
Društvo

ISPRAVKA: Spremna velika legalizacija garaža – taksa i do 30.000 dinara

Izvor: 
013info Pet, 09/03/2018 - 12:04

 

 

Gradsko veće prihvatilo je izmene i dopune Odluke o davanju na korišćenje zemljišta za privremeno postavljanje montažnih garaža a promene će postati punovažne kada ih prihvati i Skupština grada Pančeva. Nažalost, u prethodnom tekstu napravili smo nenamernu grešku koju ovim tekstom ispravljamo.

Predloženim definiše se i status onih koji su do sada koristili zemljišta za garaže legalno, kao i lica koja su kupovala pa koristila garaže na gradskom zemljištu koji se vodio na drugog, pa i lica koja su samo podigla garaže na javnom zemljištu bez ikakvih saglasnosti i plaćanja za korišćenje istog.

Ko je i do sada koristio legalno gradsko zemljišta za svoju garažu samo će podneti novi zahtev uz dokaz da je redovno izmirivao obaveze zakupa gradske zemlje. Samo sa zahtevom, iako su svoju garažu koristili za zemljištu koje je od grada drugi zakupio, proćiće i oni koji su kupili garaže. Uslov je da je gradskim planovima garaža na zemljištu koje je za to i planirano. A plan je najbitniji i za lica koja su postavila garažu na gradskom zemljištu, koristila je, a do sada nikom ništa nisu ni plaćali. I oni zahtev, pa u legalizaciju.

Grad je ipak rešio da nešto i zaradi. Pa će prve dve kategorije uz zahtev plaćati i “jednokratni iznos” od 10.000, 7500 i 5000 dinara, u zavisnosti od zone. Treća kategorija, što nikada nisu ništa ni plaćali, predlogom odluke obavezuju se da plate trostruki iznos u zavisnosti od zone u kojoj im je garaža. Dakle, od 15.000 do 30.000 dinara.

Rok za podnošenje zahteva je 4 meseca a počinje u aprilu.Marketing

Najnovije vesti