• ISTINOČEŽNJA: Gordana Vlajić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Upoznao sam je početkom 90-tih godina prošlog veka, kad je dolazila na radio Pančevo, raznim povodima. Ipak, tada nisam znao, a u međuvremenu, baš je obogatila svoju životnu i profesionalnu biografiju, koliko je ova rođena Pančevka, vredna i sposobna.

     

    Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u srpskoj prestonici, a potom se bavila, reklo bi se, na prvi pogled i utisak, različitim delatnostima, ali, čim se malo bolje upoznate sa njenim stilom, lako shvatite, uvek je to ista posvećenost-kreativnost.

     

    Kao novinarka, ali i uspešan PR, u mnogim srpskim kompanijama, uglavnom je to bila poslovna elita naše zemlje, plasirala je sveže vizije istih tih firmi, ali i svoje. Rekoh, mali je to opseg za njenu zainteresovanost, posvećenost životu, pa ne čudi što se prvo oprobala, a potom, napisala više književnih dela. Ima tu zanimljivog štiva, kada je reč o deci, ali romanisiranih stranica koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Piše, rekoh, za mlade, poeziju, prozu, a za svoj angažman, stizala su i zaslužena priznanja.

     

    Po mom mišljenju, a to ljubitelji sporta dobro znaju, sad govorim o mačevanju, jedan je od osnivača, rekao bih, najzaslužnija, što KMK Karađorđe, stvoren u Pančevu. Ta se družina formirala 2005. U godini kada je Srbija obeležavala 200 godina od početka Prvog srpskog ustanka, sa Karađorđem na čelu. Tako, tada smo saznali i nešto novo, u Pančevu će se razviti jedan sport, pre bih rekao umeće, koje je nedostajalo u porodici istih, u gradu na Tamišu.

     

    Gordanu Vlajić sam nedavno sreo na jednoj promociji knjiga, u Gradskoj biblioteci, u Pančevu, kada je vodila program. Reč je o besedi o velikom srpskom naučniku-Mihajlu Idvorskom, koju je priredio Miroslav Stanković. Lično, bilo mi je zanimljivo, jer, tada, u društvu autora, bio je, kao gost, i Žozef Lončar, guru jugoslovenskog marketinga, a njih dvoje su, nekada, sarađivali, kako će to sve izgledati. Naravno, bilo je, kao i uvek, vrhunski, a te večeri, dobro sam razumeo, koliko je važno, da za voditelja programa, nazovite je promocijom, imate nekog toliko spretnog sa rečima, snalažljivog, inače u životu, kao što je ona.

     

    Nekako znam, da prati šta i sam radim, a jedan, nedavno, njen lep komentar, sa tim u vezi, dodatno me motivisao da nastavim sa  delanjem.

     

    Goca je, istražujući za sebe, pišući, predstavljajući druge, učinila mnogo, ne samo za lokalnu zajednicu. Projekat „Beogradski čitač“ koji afirmiše čitanje i književnost, samo je detalj, koji pleni u njenoj biografiji. Ona je vredna i osoba sa stilom. Pojavom i delom privlači pažnju.

     

    Praštajte i dobra vam sreća!

     

     

    Upoznao sam je početkom 90-tih godina prošlog veka, kad je dolazila na radio Pančevo, raznim povodima. Ipak, tada nisam znao, a u međuvremenu, baš je obogatila svoju životnu i profesionalnu biografiju, koliko je ova rođena Pančevka, vredna i sposobna.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo