Društvo

Izrаda novog аktа o finаnsirаnju naučnih projekata

Izvor: 
Beta Pet, 08/07/2016 - 15:56

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je u petak, 8. jula da je Rаdnа grupа zаpočelа izrаdu novog predlogа аktа o vrednovаnju, izboru, finаnsirаnju i prаćenju projekаtа iz Progrаmа osnovnih istrаživаnjа i osnovnih usmerenih istrаživаnjа zа period od 2016. do 2020. godine i Progrаmа istrаživаnjа u oblаsti tehnološkog rаzvojа zа period od 2016. do 2019. godine.

Vlada Srbije prethodno je u maju poništila Konkurs za predlaganje projekata u okviru Programa osnovnih istraživanja i osnovnih usmerenih istraživanja za period od 2016. do 2020. godine i Programa istraživanja u oblasti tehnološkog razvoja za period od 2016. do 2019. godine, koji je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Akt o vrednovanju, izboru, finansiranju i praćenju projekata.

Određen je rok od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog rešenja za donošenje novog akta o vrednovanju, izboru, finansiranju i praćenju projekata iz Programa osnovnih istraživanja i osnovnih usmerenih istraživanja i Programa istraživanja u oblasti tehnološkog razvoja, za novi istraživački ciklus.

Opširnije na sledećem linku.

 Marketing

Najnovije vesti