Kancelarija Makedonaca u Jabuci Foto. GU Pančeva
Društvo

JABUKA: Otvorena Regionalna kancelarija Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine

Pančevo, Pet, 26/04/2019 - 08:43
Aleksandar Stojković


Regionalna kancelarija Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine u Srbij i Udruženja građana pripadnika makedonsle Nacionalne zajednice „Ilinden" Jabuka otvrena je 25. aprila u Jabuci. Kancelarija se nalazi u sklopu Doma kulture „Kočo Racin" u Ulici Ive Lole Ribara 2.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Nj.E. ambasador Makedonije u Srbiji, Aleksandar Popevski, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, predsednik Nacionalnog saveta Makedonaca Borče Veličkovski i predsednik Udruženja Makedonaca “Ilinden” Dobre Trajkovski.

– Mi i na ovaj način pokazujemo kako je makedonska zajednica u gradu Pančevu, i u Republici Srbiji negovana i očuvana i ovo je dokaz saradnje, poštovanja i uvažavanja između makedonske zajednice u Srbiji i lokalne samouprave, jer zajednički radimo u cilju društvenog razvoja i kulturnog i ekonomskog boljitka svih koji žive na teritoriji grada Pančeva, i posebno u ovom slučaju makedonske nacionalne manjine, jer i kroz rad Regionalne kancelarije želimo da poboljšamo kvalitet života građana u mesnoj zajednici Jabuka, rekao je Saša Pavlov prilikom otvaranja kancelarije.

Nj.E. ambasador Makedonije u Srbiji, Aleksandar Popevski istakaoo je da mu je čast i zadovoljstvo da prisustvuje otvaranju Regionalne kancelarije Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine u Srbiji i Udruženja građana pripadnika makedonske Nacionalne zajednice “Ilinden” Jabuka, u Jabuci.

– U svoje lično ime, u ime ambasade i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, želim vam sve najbolje, da koristite ove prostorije, koje su posle toliko godina osposobljene, kao prostor koji je objedinio sve Makedonce, ne samo Makedonce u Jabuci i ovo je jedan primer na nivou regiona kako treba raditi. Iskoristiću priliku da se zahvalim na podršci i pomoći gradu Pančevu i želim vam da još mnogo godina koristite ove prostorije, dodao je Popevski.
MarketingNajnovije vesti