• Japanski ambasador posetio pančevačku Gimnaziju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Japanski ambasador Đuici Takahara je u petak, 21. aprila po drugi put posetio Pančevo, a ovom prilikom se družio sa pančevačkim gimnazijalcima kojima je održao predavanje na temu višegodišnjih dobrih odnosa između Srbije i Japana. 

    Učenici Gimnazije „Uroš Predić“ imali su priliku da slušaju o odnosima Japana i Srbije, od davnih dana pa sve do danas. Glavne teme su bile ekonomski odnosi, donacije, saradnja u oblasti kulture, umetnosti, sporta, obrazovanja, kao i o univerzitetskoj saradnji. 

    – Oni su nas odabrali. Pretpostavljam da je jedan od povoda današnje posete stručni kurs japanskog jezika koji su pohađali učenici Gimnazije. Ambasador Japana je održao predavanje na temu veze Srbije i Japana, dok je sužbenica ambasade đacima pričala na temu stipendiranja studenata, rekao je direktor Gimnazije Vladimir Marić. 

    Japanski ambasador je prvi put posetio Pančevo prošle godine u martu kada je Vlada Japana JKP-u „Omoljica“, donirala  86.209 evra za kupovinu kamiona smećara, kontejnera i kanti za đubre, kao podršku unapređenju životne sredine u okviru Projekata za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji.

     

    Japanski ambasador Đuici Takahara je u petak, 21. aprila po drugi put posetio Pančevo, a ovom prilikom se družio sa pančevačkim gimnazijalcima kojima je održao predavanje na temu višegodišnjih dobrih odnosa između Srbije i Japana. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo