Higijena vozilo
Društvo

JKP „Higijena”: Na adrese Pančevaca 11.000 opomena

Pančevo, Pet, 02/09/2016 - 10:53
Mirjana MarićPANČEVO, 2. septembar – Odeljenje komunalnih poslova JKP „Higijena" Pančevo na adrese 10.760 korisnika usluga ovih dana će poslati opomene za neizmirene račune, od čega je 5.313 za kuće i 5.447 za stanove.

Rok za izmirenje dugovanja je sedam dana od dana prijema. Oni koji plate osnovni dug u celosti ostvaruju pravo na otpis kamate. Svim korisnicima usluga koji do naznačenog roka ne izmire dugovanja biće dostavljena Rešenja o izvršenju.

To znači da će dugove u ime „Higijene” naplaćivati privatni izvršitelji i u tom slučakju građani će morati da plate zaostalа dugоvanja sa pripadajućom kamatom i troškove izvršitelja.

– Mnogi sugrađani su iskoristili mogućnost da dugovanja plate na rate, tako što su s JKP „Higijenom” Pančevo sklopili ugovor o otplati dugova na šest mesečnih rata, s tim da rata ne može biti manja od 1.000 dinara – kaže Biljana Živanov Madžarević, šef Odeljenja komunalnih poslova.

JKP „Higijena” dva puta godišnje šalje opomene za neizmirena dugovanja. Statistika svedoči da, iako građani duguju blizu 82 miliona dinara, procenat naplate iznosi blizu 80 odsto, što je zadovoljavajuće, s obzirom na opšte uslove poslovanja. Postoji trend postepenog porasta procenta naplate, što je u najvećem delu posledica popusta od 5 odsto za sve one koji izmire račun u valuti plaćanja.

Građani svoje račune mogu bez provizije platiti radnim danima na svim naplatnim mestima „Higijene” u:

  • Ulici Cara Lazara 57, svakim radnim danom od 7 do 15h,
  • Ulici Dimitrija Tucovića 5, svakim radnim danom od 7 do 19h, a subotom od 7 do 14,
  • Radnoj jedinici „Održavanje" na Novoseljanskom putu bb, svakim radnim danom od 7 do 21 sat, a subotom i nedeljom od 7 do 15.
  • Centru za prikupljanje i selektovanje reciklabilnih materijala u Vlasinskoj ulici 1, od 7 do 13 sati.MarketingNajnovije vesti