• KAČAREVO: Na trinaestom „Zelnik festu” mnogo toga lepog i ukusnog

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Trinaesti „Zelnik fest” održan je juče u prostorijama kačarevačkog Udruženja Makedonaca „Vardar”. U režiji te izuzetno aktivne organizacije omogućeno je svima koji su to želeli da predstave svoj način izrade autentičnog makedonskog specijaliteta.

    Tako je u četrnaest tepsija bilo zelnika u sličnim a ipak različitim varijantama – sa kupusom, sirom, slaninom i najviše sa zeljem, što se smatra klasičnom pripremom, kada testo ide okolo, a fil u sredini.

    Domaćini su obezbedili brašno, ulje, so, šećer i kvasac, dok učesnice su sa sobom donele tepsije, oklagije i sadržaj za fil.

    Zelnici su pripremani na licu mesta, kada su su „sukana” to jest razvlačena testa, potom i ispečeni, nakon čega je usledila degustacija, dok su lokalni muzičari svirali poznate makedonske melodije.

    Pored članova „Vardara” i drugih Kačarevaca, u manifestaciji su učestvovali i gosti iz Beograda, Vršca i Jabuke, a među zvanicama našli su se i v.d. ambasador Severne Makedonije u Srbiji Mihaela Veselinov, kao i predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine Borče Veličkovski.

     

     

    Trinaesti Zelnik fest održan je juče u prostorijama kačarevačkog Udruženja Makedonaca „Vardar”. U režiji te izuzetno aktivne organizacije omogućeno je svima koji su to želeli da predstave svoj način izrade autentičnog makedonskog specijaliteta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo