Kekec
Društvo

Kako je sedam Snežana pomoglo jednom patuljku?

Pančevo, Uto, 01/03/2016 - 14:26
Ivana Predić

PANČEVO - Dan maternjeg jezika, 21. februar, obležen je dan kasnije u vrtiću „Kekec“ na zanimljiv način. Roditelji mlađe obdanišne grupe pozvani su da zajedno sa vaspitačima učestvuju u kreativnoj radionici u okviru koje su menjali tekstove poznatih dečjih bajki.

Prema rečima Simljane Golubović, glavne vaspitačice vrtića, cilj je bio da se roditelji upoznaju bolje sa onim što deca rade u ustanovi, da se unapredi saradnja sa njima, ali i da se međusobno bolje upoznaju.

„Postigli smo više nego što smo očekivali. Naši gosti su se mnogo dobro snašli i napravili su odlične priče. Oni će ih kod kuće dovršiti i pretvoriti ih u slikovnice koje ćemo čitati deci“, objašnjava Smiljana Golubović.

Roditeljima je ponuđeno nekoliko bajki: „Crvenkapa“, „Tri praseta“, „Cvrčak i mrav“, a dat je i predlog da se promeni tekst priče „Snežana i sedam patuljaka“. U njihovoj verziji bajka je dobila naziv „Patuljak i sedam Snežana“, Crvenkapa je naučila da sluša savete drugih, tri praseta su naučila da sarađuju, a cvrčak je postao umetnik, umesto neradnika.

Vaspitači i roditelji dogovorili su i naredne aktivnosti. Slikovnice će biti izložene kako bi i druga deca mogla da ih vide, a ideja je da nove priče budu iskorišćene kao scenario za pozorišnu predstavu.

I. PredićMarketing

Najnovije vesti