Društvo

Kako prepoznati lažnog ribočuvara pre nego što ga prijavite policiji?

Pančevo, Sub, 29/06/2019 - 08:21
Vladimir Đoković


Novo rukovodstvo Ribolovačkog saveza Vojvodine prilikom popisa u magacinu pronašlo je stare značke ribočuvara, objavio je ribočuvar Oliver Adžić.

- To je samo deo starih znački, znam da su druge ostale kod ljudi koji su svojevremeno bili angažovani kao za pomoć ribočuvarima kao volonteri, kaže Adžić za portal 013info.

On objašnjava da je ranije bilo mnogo više ribočuvara i volontera a da se broj drastično smanjio kada su značke promenjenje.

RIbočuvarske značke
Levo je nova, a desno stara značka
znacke_ribocuvara.jpg

 

- Ipak su neki volonteri zadržali te značke pa su se godinama neki od njih pretstavljali kao ribočuvari i pregledali i naplaćivali dnevne dozvole, najčešće po principu "daj za pivo" od par stotina do 1000 din. a zauzvrat pisali neke papiriće ili čak ni to, objašnjava Adžić.

Takva praksa je, kaže on, uglavnom prekinuta od 2016. godine ali povremeno se desi da se pojave sa beogradske strane Tamiša u Jabučkom ritu, Sefkerinu, Čenti ili na Opovačkom Dunavcu, Dudinom Dunavcu i kanalima u Pančevačkom ritu.

- Ako ribolovac sumnja u identitet ribočuvara, ima pravo da traži legitimaciju i značku na uvid. Ukoliko je to ova stara može prijaviti i pozvati policiju zbog zloupotrebe značke i lažnog pretstavljanja, objašnjava ribočuvar Oliver Adžić.
MarketingNajnovije vesti