Društvo

Katarina Deninger iz Starčeva i Suzana Božanić iz Kovina su heroine

Izvor: 
013info Uto, 23/05/2023 - 10:53 

I ove godine brojna herojska dela zahvaljujući konkursu „Oni su heroji“, dobila su svoj glas i pažnju kakvu zaslužuju. Konačno je odabrano 10 finalista.

Čak 172 prijave su  završile u takmičarskom delu, a građani Srbije pokazali su da postoji veliki broj Heroja i Heroina u našem društvu. Preko 150.000 glasova iz 38 gradova Srbije odlučivalo je kojih 20 Heroja će se naći u užem izboru.

Nakon detaljne komisijske provere i sistema bodovanja koji je dostupan na sajtu onisuheroji.rs, izabrano je deset finalista. Oni su pravi Heroji velikog srca koji nesebično čine sve kako bi svet bio bogatiji za osmeh i sreću onih kojima pomažu.

Mešu njima su Katarina Deninger iz Starčeva i Suzana Božanić iz Kovina. 

Katarina je majka troje dece, žena koja je osnovala i udruženje 'Majke sa troje dece' koje se bavi humanitarnim radom i borbom za velike porodice. Inicijator je mnogobrojnih akcija za pomoć ugroženim velikim porodicama i učesnik vise humanitarnih manifestacija i u drugim udruzenjima. Aktivno pomaze i majkama žrtvama nasilja i mnoge je majke spasila da ostanu uz svoju decu i bez krova nad glavom. Njena dela bi mogla da se nabrajaju u nedogled i ne postoje reči koje mogu nadomestiti sve ono sto ona jeste.

Suzanina borba traje od njene 18. godine, kada se još kao tinejdžerka prvi put susrela sa karcinomom i to karcinom dojke, od koga su preminule i njena baka i majka, do danas. Za to vreme postala je i supruga i majka dvoje divne dece. Uz sve nedaće Suzana je zadržala svoj pozitivan i vedar duh, optimizam koji prenosi na ljude oko sebe. Danas se trudi da svojim iskustvima i svojom pričom podigne svest o prevenciji i ohrabruje pre svega mlade žene i devojke da na vreme misle o svom zdravlju. Jer slušajući i posmatrajući nju, dobićete nadu da karcinom jeste izlečiv, da život tada ne staje, da predaje nema, da se uvek i samo ide napred.

Deset odabranih Heroja za 2022. godinu su:

1. Marija Rajčić, Kučevo 

2. Jova Ristić, Vranje 

3. Tatjana Obradović, Čačak 

4. Katarina Deninger, Starčevo

5. Aleksandra Marić, Apatin 

6. Anita Petrović, Niš 

7. Suzana Božanić, Kovin

8. Branka Kovačević, Beograd 

9. Goca Petrović, Novi Pazar 

10. Mina Gavrilov, Novi Sad 

Svečana priznanja dodeliće predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji. Pored priznanja i zaslužene promocije, pobednicima će biti dodeljeno i putovanje za dvoje „Otkrij Istočnu Srbiju“ koju poklanja EU za kulturno nasleđe i turizam. Superheroje čekaju i vredni poklon-paketi koje su obezbedile domaće i međunarodne kompanije i organizacije, a među kojima je i Fudbalski savez Srbije.

Više o odabranim herojima i njihovim herojskim delima možete pročitati na sajtu www.onisuheroji.rs.

Konkurs ’’Oni su heroji’’ se sprovodi već treću godinu zaredom i iz godine u godinu broj prijava raste.
MarketingNajnovije vesti