• Ko Pančevce voda po mraku?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Pančevu svako čudo za tri dana, pa tako i priča o gradskom javnom osvetljenju. Jedna, zaista dobra i progresivna ideja traljavo sprovedena, u momentu je izazvala burnu reakciju stanovništva naše južnobanatske palanke.

    Izgleda da je vlast onim „novogodišnjim“ osvetljenjem koje je svoj mandat produžilo pola godine, zamazala oči narodu ili su se oči naroda navikle na čkiljavu javnu rasvetu.

    Činjenica je da glavne ulice ne izgledaju toliko mračne od kada je na bandere instalirana ona zbirka sijalica u bojama srpske zastave. Mudro, nema šta. Bilo bi zgodno znati u čijoj se glavi ta ideja javila, čiji je to um smislio. Em si nabavio „novogodišnju“ rasvetu, em si ono trućanje o javnoj rasveti po društvenim mrežama sveo na razumnu meru. Kupili smo vreme, pa da vidimo šta ćemo. Jer, čik neka se neko buni protiv srpske zastave na banderama. Jes da su one zastavice, na istim tim banderama prilično prljave, izbledele i neugledne, ali su ipak zastave. A o zastavi se ovde ne raspravlja. Ali bi trebalo da se poštuje.

    A narod, kao narod, našao je drugu zanimaciju. Menjaju se cene goriva, juri šećer po prodavnicama, razmišlja o drvima i uglju, jer zima će brzo. A ako zbog energetske krize ne bude struje, nikakava rasveta nam neće pomoći da po noći nađemo put.

    Možda je i zgodno da ne nađemo put. Da ne vidimo kuda idemo, jer kuda idemo znaju oni koji treba da znaju. Pa čak i kad su putevi u mraku. 

    Zato gradska vlast i ne odgovara na novinarska pitanja. Šta ima novinari da pitaju, kada oni najbolje znaju šta je dobro za narod. Zašto bi ih zanimali razlozi zbog kojih svi radovi u gradu kasne, zašto je rasveta loša i ne daj Bože, ko je bre odgovoran za to. Hoćemo li dočekati trenutak da neko kaže – da pogrešili smo, ispravićemo to. Onaj ko je napravio problem, neće više da radi taj posao i gotovo. 

    Ima jedna poslovica koja kaže „ko radi, taj i greši“. I znaju i oni, kao i narod, da je to istina. Zašto je problem odgovoriti na pitanje? Ne verujemo da ne znaju odgovore. Nisu s Marsa pali. 

    Ili možda mi grešimo?

     

     

     

    U Pančevu svako čudo za tri dana, pa tako i priča o gradskom javnom osvetljenju. Jedna, zaista dobra i progresivna ideja traljavo sprovedena, u momentu je izazvala burnu reakciju stanovništva naše južnobanatske palanke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]