Foto: V. Đoković
Potpisan ugovor Grada Pančeva i PKB Korporacije

Kombajni spremni da pokupe letinu sa preko 2.000 hektara uzurpiranih njiva u Pančevu

Pančevo, Čet, 25/08/2016 - 11:45
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 25. avgust – Poslednji korak pred prikupljanje letine sa uzurpiranih državnih njiva Grad Pančevo je preduzeo. Sa PKB Korporacijom potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji u skidanju useva.

Imamo mehanizaciju. Posao smo spremni da počnemo već sutra – kratko je ocenio generalni direktor PKB Korporacije Dragan Petrović.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov istakao je kako nije reč ni o kakvoj borbi protiv uzurpatora državnih njiva, već isključivo o doslednom sprovođenju zakona o poljoprivrednom zemljištu Republike Srbije.

Suncokret, pa kukuruz su na redu. Zadovoljan sam što su naše službe odradile svoj posao, a posebno što smo ugovor potpisali sa renomiranim partnerom kakva je „PKB Korporacija”. To će doprineti da se svi dodatno shvate našu ozbiljnost u borbi protiv ove pojave. Odlučna borba za sprovođenje zakona već za par dana biće vidljiva na terenu. To će imati pozitivan uticaj na stanje u poljoprivrede koja je strateška grana za razvoj Srbije – istakao je Pavlov.

Do sada su poljoprivredni inspektori i geodete koje u timu rade sa predstavnicima gradskog sekretarijata i poljočuvarske službe utvrdili da su uzurpirane površine državnih njiva na teritoriji Grada Pančeva ozbiljno premašile 2.000 hektara, ali taj se posao nastavlja.
MarketingNajnovije vesti