Rani javni uvid u Plan detaljne regulacuje izgradnje infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području „Bela Anta“

Kompanija „Wellbury-Bela Anta" dobila dozvolu za gradnju vetroparka u Dolovu

Izvor: 
eKapija/pancevo.rs Uto, 07/06/2016 - 16:35Kompanija „Wellbury-Bela Anta d.o.o" iz Beograda dobila je lokacijsku dozvolu za projekat izgradnje vetroparka „Bela Anta" od 120MW u Dolovu, kod Pančeva.

U skladu sa zakonskom regulativom, ovaj korak predstavlja preduslov za dalju razradu tehničke dokumentacije i pribavljanja građevinske dozvole za sam vetropark. Kako bi se obezbedilo priključenje vetroparka na prenosni elektroenergetski sistem JP „Elektromreža Srbije", „Wellbury-Bela Anta" će finansirati, shodno Zakonu o energetici, izgradnju ovog priključka. Priključak čine 110 kV priključno razvodno postrojenja i dalekovod 110kV TS Pančevo 2-PRP Bela Anta.

Za potrebe potrebe izgradnje priključka, podneta je dokumentacija za Rani javni uvid za izradu Plana detaljne regulacije infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području „Bela Anta“ u Dolovu. Rani javni uvid Plana, održaće se u trajanju od 15 dana i to počev od 3. 6. 2016. do 24. 6. 2016.godine.

Potrebne informacije o možete pronaći na sledećem linku .
MarketingNajnovije vesti