Društvo

KOMPAS: „Info-tačka za mlade je tačka između pitanja i odgovora”

Pančevo, Sre, 22/06/2016 - 21:13
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO - Udruženje KOMPAS održalo je u utorak 21. juna prezentaciju projekta „Info-tačka za mlade Pančeva” i sastanak sa ciljem da se umreže saradnici platforme Info-tačke.

Sastanak su vodile Nataša Lenđel, KOMPAS, i Marija Komanov, Kancelarija za mlade grada Pančeva. Među prisutnima su bili većnik za kulturu i omladinu Nemanja Rotar, predstavnici nevladinih organizacija, ustanova i škola.

Glavne teme sastanka bile su predstavljanje svih dosadašnjih aktivnosti koje su dovele do stvaranja „Info-tačke”, vrednosti na koje se ona oslanja, ciljevi ovog programa, značaj međusektorske podrške i predstavljanje predloga Sporazuma o saradnji na programu „Info-tačka za mlade Pančeva”.

Cilj Info-tačke za mlade Pančeva je da pruži podršku u razvijanju veština informisanja mladih i unapredi protok informacija između svih relevantnih korisnika i korisnica. Usmerena je na opšte informisanje mladih između 15 i 30 godina i prilagođava se svim pitanjima i potrebama mladog čoveka za informacijom. Usmeren je ponajviše ka onima koji nemaju mogućnosti za istraživanje informacija, kao i onima kojima su postojeće mogućnosti nedovoljne. 

„Info-tačka za mlade je tačka između pitanja i odgovora”, kažu iz udruženja KOMPAS.

Rad „Info-tačke za mlade Pančeva” temelji se na saradnji s drugim udruženjima, relevantnim službama, javnim institucijama, stručnim pojedincima i čini dostupnim mladima informacije i informacijske materijale iz različitih izvora (organizacija civilnog društva, savetovališta, udruženja građana i dr.) koji promovišu aktivnosti i mogućnosti namenjene mladima i koji svojim radom podupiru mlade ljude.

„Verujemo da će ovo biti pionirski pomak u radu mladih sa mladima u našoj zemlji, zato želimo da bude izuzetan”, rekla je predstavnica KOMPAS-a Nataša Lenđel.

Predviđeno je da "Info-tačka za mlade Pančeva" uskoro počne sa radom.

J. JankovMarketing

Najnovije vesti