Društvo

KOMUNALNA MILICIJA PANČEVO: Osam milicionera, a mnogo poziva zbog otrovane hrane za ljubimce

Pančevo, Čet, 15/08/2019 - 09:00
Aleksandar StojkovićSlučajevi trovanja pasa u Pančevu opet su u prvi plan izbacili nadležnosti Komunalne milicije (nekadašnje Komunalne policije). Bogdan Savić, načelnik pančevačke Komunalne milicije kaže za portal 013info da su oni trude „iz sve snage“, da je mnogo prijava, često i neosnovanih.

- Maksimalno smo na terenu iako to nije naša nadležnost. Mi ne možemo uklanjati opasne materije – nismo obučeni za to. Nas građani pozovu i misle da mi idemo na lice mesta i uklanjamo. A mi smo zapravo „protočni bojler“. Vi se nama obratite, a mi prosledimo poziv dalje onima koji su za to nadležni.  Kada građanin nađe hranu za koju tvrdi da je zatrovana naš zadatak je da obezbedimo mesto, da niko ne dira tu hranu, a mi pozovemo odgovarajuće službe: policiju, Zoohigijenu ili inspekciju. Mi ne možemo da donosimo sud o tome da li je ta hrana zatrovana. Postoje službe koje su za to zadužene, kaže Savić.

Zanimalo nas je i šta je ispravan postupak građana kada nađe nešto za šta misli da je zatrovana hrana za ljubimce.

- Kada građanin nađe hranu za koju tvrdi da je zatrovana naš zadatak je da obezbedimo mesto, da niko ne dira tu hranu, i mi pozovemo odgovarajuće službe: policiju, Zoohigijenu ili inspekciju. Mi ne možemo da donosimo sud o tome da li je ta hrana zatrovana. Postoje službe koje su za to zadužene, pojašnjava nam načelnik Komunalne milicije.

U Pančevu radi osam komunalnih milicajaca, po četvoro u smeni. Malo je to za ovaj grad.

- Po zakonu na svakih 5000 građana bi trebalo da bude zaposlen komunalni milicajac. Znači trebalo bi da ih u Pančevu bude 15-16, kaže Savić.

Savić kaže i da su učestali pozivi građana koji prijavljuju zatrovanu hranu.

- Imamo jako puno neosnovanih prijava. Što se tiče zatrovane hrane, dobijamo mnogo prijava u poslednje vreme. Ljudi su u panici, nađu papir iz mesare, zovu nas. Mi izađemo i vidimo da u papiru nema ništa. Malo nas je i umesto da reagujemo stvarno tamo gde se nešto dešava mi gubimo vreme, a veliki je prostor koji pokrivamo sa osam ljudi, objašnjava Savić.

Načelnik pančevačke Komunalne milicije tvrdi da su sva javna preduzeća u kontaktu i sa Zoohigijenom i sa inspekcijama i sa Komunalnom milicijom i da se zajednički trude da se ovaj problem reši.

 

 
MarketingNajnovije vesti