Projekat Zavoda za javno zdravlje

Konkurs za kratki film i poster o prevenciji bolesti zavisnosti

Pančevo, Čet, 07/04/2016 - 14:52
Ivana Predić

Zavod za javno zdravlje Pančevo od aprila do novembra realizuje projekat „Zavisnost na ignore!“ pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu APV.

U okviru programa, čiji je cilj prevencija bolesti zavisnosti biće sproveden nagradni konkurs, održana predavanja o bolestima zavisnosti učenicima srednjih škola u Pančevu, sprovešće se istraživanje o stavovima mladih kroz upitnik Zavisnost na "ignore" na facebook stranici, a planirana je izrada promotivnog materijala na temu bolesti zavisnosti.

Aktivnosti koje su kreirali stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Pančevo (predavanja, radionice, interaktivo okruženje na internetu, korisna upotreba interneta, kreiranje promotivnih-preventivnih poruka primenom savremenih tehnologija), prema njhovim rečima imaju za cilj da se prevenira negativan trend znanja i svesti mladih o mogućnostima razvoja zavisnosti i rizicima po zdravlje vezanih za alkohol, drogu, cigarete, kockanje i preteranu upotrebu interneta.

U nagradnom konkursu za najbolji kratki film i poster na temu prevencije bolesti zavisnosti mogu učestvovati svi učenici od šestog do osmog razreda osnovne škole, kao i učenici srednjih škola, sa teritorije AP Vojvodine. Više infomracija o konkursu možete dobiti na linku.  

Radovi se šalju na e-mail adresu: [email protected] ili narezani na CD poštom na Zavod za javno zdravlje Pančevo, Pasterova 2, 26000 Pančevo, sa naznakom za nagradni konkurs „Zavisnost na ignore!“. Pobednici se biraju u dve kategorije-najbolji kratki film i najbolji poster na temu bolesti zavisnosti. Takođe, biće nagrađena i škola iz koje pristigne najveći broj radova na temu prevencije bolesti zavisnosti. Radovi nagrađenih biće prikazani na završnoj manifestaciji konkursa 24. juna, u Pančevu, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

 
MarketingNajnovije vesti