Projekat Inicijative „VelikiMali”

Konkurs za lične pratioce

Pančevo, Sre, 29/06/2016 - 23:12
Ivana Predić

Inicijativa za inkluziju „VelikiMali“ uz podršku grada Pančeva realizuje projekat „Razvoj usluge lični pratilac deteta”. Lični pratilac deteta je vrsta podrške koja omogućuje detetu veću samostalnost i lakšu komunikaciju sa drugima tokom ostvarivanja vaspitno-obrazovnog rada u predškolskoj ustanovi ili obrazovno-vaspitnog rada u školi, tokom celodnevne nastave ili produženog boravka, vannastavnih aktivnosti, izvođenja nastave u prirodi, izleta, ekskurzija, odmora i slično.

U okviru projekta, dvadeset šestoro dece ostvariće pravo na ovu uslugu socijalne zaštite i u skladu sa tim potrebno je 26 osoba koje će biti angažovane kao lični pratioci.

Angažovane osobe će kroz učešće u ovom projektu imati priliku da, kroz obuke i stručnu podršku, razviju i unaprede svoja znanja i veštine u oblasti prava dece sa smetnjama u razvoju i inkluzivnog obrazovanja, kao i u oblasti načina pružanja podrške.

U procesu selekcije kandidati neće biti neposredno niti posredno diskriminisani u odnosu na zdravstveno stanje, odnosno invaliditet, pol, boju kože, starost, nacionalnu pripadnost, veroispovest, bračni status, seksualno ili političko opredeljenje, članstvo u različitim organizacijama ili neko drugo lično svojstvo, saopštavaju iz IZI „VelikiMali“.

Detaljnije o uslovima, opisu angažovanja i načinu konkurisanja možete pronaći na satu organizacije – http://www.velikimali.org/konkurs/Konkurs_LP.pdf.Marketing

Najnovije vesti