• KOVAČICA: Iako slep od rođenja, Dejan Horvat je uspešan montažer

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dejan Horvat, iz Debeljače, ima 35 godina i od rođenja je slep. To mu ne smeta da se bavi montažerskim poslom zahvaljujući posebnim zvučnim aplikacijama čije je korišćenje uspešno savladao.

    Dejan crno vidi svet oko sebe, ali snažnom voljom i željom uspeo je da tamu oboji raznim bojama, zanimljivim pričama koje samostalno montira u svojoj redakciji na portalu Oko info u Kovačici.

    „Da mi je neko rekao da ću se baviti ovim poslom rekao bih mu da ima neki problem. Nisam imao dodirnih tačaka sa tim, nisam znao kako da se pozicioniram, da ne upadnem u kadar, da mi ruka sa mikrofonom ne uđe u kadar i tu sam imao veliku pomoć snimatelja koji mi je dao neke osnovne smernice i naučio sam da funkcionišem normalno”, navodi Horvat. 

    Dejan je na poslu inspiracija i svojim kolegama koje od njega mogu mnogo toga da nauče o životu.

    “Savladao je sve i teško mi je da shvatim kako on to sa svojim hendikepom radi, ali radi super. Dobar je drugar, prijatelj i super je raditi sa njim”, ističe František Suhanek, montažer.

    “Mislili smo da će rad sa njim biti veliki izazov, ali postalo je veliko zadovoljstvo. Dejan je pravi primer kako prevazići sve prepreke u životu, pa čak i one za koje mislite da je nemoguće preći”, smatra Nevena Gligorijević Bugarčić, novinar.

    Dejan ima suprugu i dvoje dece, dobar je i muzičar tako da je on u porodici uvek zadužen za dobru i veselu atmosferu.

    “Nisam vaspitan tako da u mom životu postoji nešto što ne mogu, ne mogu da vozim avion ili tramvaj ili da pređem duplu traku bez nečije pomoći”, zaključuje Dejan Horvat.

    U ime osoba sa invaliditetom Dejan apeluje na sve da ih puste da budu ravnopravni u društvu, jer oni nemaju problem, već su ljudi koji normalno funkcionišu i samo traže priliku da im se omogući da pokažu šta umeju. 

     

    Dejan Horvat, iz Debeljače, ima 35 godina i od rođenja je slep. To mu ne smeta da se bavi montažerskim poslom zahvaljujući posebnim zvučnim aplikacijama čije je korišćenje uspešno savladao.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]