Lana Bulatović
Društvo

Lana iz Kovina ima 19 dijagnoza i potrebna joj je pomoć

Izvor: 
RTS Uto, 04/08/2020 - 16:15

Dvadesetdevetogodišnja Lana Bulatović iz Kovina ima 19 dijagnoza. Sa njima se bori više od 20 godina. Građani Kovina više puta do sada su se organizovali kako bi joj pomogli, a u toku je i nova akcija: jedna knjiga = jedan SMS.

 

 

 
Kako možete da pomognete Lani

Fondacija "Budi human" godinama unazad prikuplja novac za Lanino lečenje. To mogu uraditi svi na sledeće načine:

- slanjem SMS poruke na 3030 sa sadržinom 645 

- slanjem SMS poruke iz Švajcarske sa sadržinom human645 na broj 455

- uplatom na dinarski račun 160-537862-85

- uplatom na devizni račun 00-540-0002893.5

IBAN: RS35160005400002893510

SWIFT/BIC: DBDBRSBG 

- uplatom platnim karticama putem linka E-doniraj

- uplatom sa vašeg Pej Pal naloga putem linka Pej Pal

Lana je svakoga dana u bolnici. Sve je počelo kada je u devetoj godini dobila dijabetes. Nakon toga dobila je i jedno neurološko autoimuno obolenje, zbog kojeg je izgubila vid. Ni posle pet operacija vid ne može da se vrati jer je trajno oštećen očni živac.

Bolesti se nadovezuju jedna na drugu, slabe bubrezi, javlja se teška anemija zbog koje je stalno na transfuzijama, visok krvni pritisak, slabi imunitet, oštećuje se štitna žlezda.

Uvedena joj je hitna dijaliza, a jedina nada za njen oporavak je transplantacija pankreasa i bubrega, koja se radi samo u inostranstvu.

Živi u mraku jer ne vidi ni svetlost, trpi jake bolove svakodnevno, teško podnosi hemodijalizu na koju sada ide tri puta nedeljno. 

Humani građani Kovina organizovali su prošle godine humanu sportsku priredbu kako bi prikupili pomoć Lani, a sada je otpočela i nova akcija.

 

Vlasnica knjižare u Kovinu Gordana Tomašević došla je na ideju da ispred svoje prodavnice organizuje akciju doniranja knjiga kako bi se pomoglo Lani.

"Pre desetak dana sam dobila poziv da se pridružim Fejsbuk grupi 'Budi human-licitacije', koja sada broji već 50.000 članova. Oduševili su me ljudi sa neverovatnim idejama, kako i na koji način pomoći. Na licitaciju stavljaju svašta, od garderobe, igračaka do svojih usluga i rukotvorina. Deca koja na ulici prodaju limunadu po ceni jedne SMS poruke za pomoć nekome.To je zemlja u kojoj ja želim da živim, u kojoj želim da moja deca odrastaju. Ideja je došla spontano, želela sam da pomognemo Lani, ali u njinom slučaju pet SMS poruka je malo. Kako su knjige moja velika ljubav, i na poslu i kod kuće sam okružena knjigama, rešenje je samo došlo", ispričala je Gordana za RTS.

Svako ko je u mogućnosti može donirati knjigu, koja mu nije neophodna u kućnoj biblioteci, a te knjige će se zatim prodavati za 200 dinara, koliko iznosi i cena SMS poruke.

Ako je knjiga vrednija, cena će i biti veća, a cilj je skupiti što više novca za Lanino lečenje.

Ujedinjeni možemo mnogo. 
MarketingNajnovije vesti