• MAJA VITMAN: Kružni tok kod Plinare će poboljšati bezbednost i smanjiti gužve – radovi počinju u utorak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izgradnja kružnog toka u Ulici Miloša Obrenovića, na raskrsnici kod Plinare, počeće u utorak, 17. maja, najavila je danas gradska menadžerka Maja Vitman.

    – VIdeli smo da postoji velika potreba za izgradnjom kružnog toka, jer Pančevo je doživelo veliku ekspanziju shodno privrednom rastu i razvoju i otvaranjem hipermarketa u blizini ove lokacije. Takođe, širenje naselja i izgradnja novih objekata na Tesli nam je privuklo pažnju, pa smo, u saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja odlučili da uradimo kružni tok kako bi se obezbedila veća bezvednost i smanjile gužve. Izgradnjom kružnog toka građani će dobiti i novu pristupnu saobraćajnicu koja će se raditi duž Miloša Obrenovića, a rekonstruisaće se i pešačke i biciklističke staze. Ulica Miloša Obrenovića će se raditi u dužini od 270 metara, a u Vojvođanski bulevar u dužini od 70 metara, rekla je Maja Vitman.

    Radovi su danas obeleženi horizontalnom saobraćajnom signalizacijom, a biće postavljene i saobraćajne barijere kojima će biti onemoućeno skretanje iz Miloša Obrenovića u Vojvođanski bulevar, ali će građani do benzinske pumpe moći da dođu iz Prvomajske.

    Kako je gradska menadžerka kazala, rok za izvođenje radova po ugovoru je 90 dana, što znači da bi trebalo da budu gotovi oko 20. avgusta.

    Već ranije je najavljeno da je izvođenje radova planirano u tri faze.

    Prva faza  obuhvata radove na kolovoznoj konstrukciji, pešačkim i biciklističkim stazama na jednoj polovini ulice Miloša Obrenovića (južni deo raskrsnice) i kraku raskrsnice ulice Vojvođanski bulevar. U ovoj fazi omogućeno je dvosmerno odvijanje saobraćaja u ulici Miloša Obrenovića sa severne strane, dok je zabranjen saobraćaj  u ulici Vojvođanski bulevar.

    Druga faza obuhvata radove na kolovoznoj konstrukciji, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini ulice Miloša Obrenovića (severni deo raskrsnice) i ulice Sterijine. U ovoj fazi omogućeno je dvosmerno odvijanje saobraćaja u ulici Miloša Obrenovića, dok je zabranjen saobraćaj  u ulici Vojvođanski bulevar  i Sterijinoj.

    Treća faza obuhvata radove na izgradnji fizičkih ostrva kod desnog skretanja, pešačkim i biciklističkim stazama, obeležavanju i postavljanju saobraćajne signalizaciji i drugih radova, pri čemu je potrebna potpuna obustava saobraćaja na svim prilazima raskrsnici. Ova treća faza radova i sama obustava saobraćaja će trajati što je moguće kraće, a za vreme obustave saobraćaj će se preusmeriti na okolne ulice.

     

    Izgradnja kružnog toka u Ulici Miloša Obrenovića, na raskrsnici kod Plinare, počeće u utorak, 17. maja, najavila je danas gradska menadžerka Maja Vitman

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo