Foto: Mašinska škola Pančevo
Društvo

Mašinska škola Pančevo razvila sopstveni model dualnog obrazovanja: Mi vam nudimo primenljivo znanje

Izvor: 
013info Sub, 23/06/2018 - 09:22

Svake godine u junu maturanti osnovnih škola donose jednu od najvažnijih životnih odluka – u koju će se srednju školu upisati. Našu pažnju privukla je Mašinska škola „Pančevo”, moderna srednjoškolska ustanova koja pruža veoma primenljiva znanja u oblasti mašinstva, saobraćaja i elektrotehnike. Izvanredan nastavni kadar, odlična opremljenost škole, bogato iskustvo, kao i saradnja s privrednim subjektima, garantuju da će mlad čovek željan napretka, u ovoj školi steći dobro znanje, primenljivo kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.

Mašinska škola „Pančevo” aktivno je uključena u proces reforme srednjih škola, koji podrazumeva dualno obrazovanje. Dualno obrazovanje je model po kome učenici stiču znanja ne samo u školi već i u privrednim subjektima s kojima škola sarađuje, a koji zapošljavaju kadrove te vrste.

Na tržištu rada u Srbiji postoji velika potražnja za variocima. Mašinska škola će ove godine upisati 15 učenika na smer „Bravar – zavarivač”. Školovanje na ovom smeru odvija se po modelu dualnog obrazovanja i to u okviru projekta nemačke razvojne saradnje „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“.

 

nenad_dojcinovic_masinska_skola.jpg

 

– Ovaj projekat finansira Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovode ga Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i GIZ. U okviru projekta uveden je model sa elementima dualnog obrazovanja koji je primenljiv kod nas, kako bi naši socijalni partneri, firme s kojima sarađujemo, dobili dobre radnike, a učenici čim završe školu mogli da zauzmu određene radne pozicije – rekao nam je Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole „Pančevo”, čovek koji je svoj put diplomiranog inženjera mašinstva i počeo u ovoj školi.

Mašinska škola „Pančevo” je razvila i sopstveni model dualnog obrazovanja koji je priznalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

– Naš model dualnog obrazovanja, obavlja se u našim kabinetima, a ogleda se u učenju na realnim inženjerskim projektima.  Imamo jako dobar nastavni kadar u tim oblastima, odličnu opremu koju smo zanovili zahvaljujući Vladi Nemačke kroz projekat koji realizuje GIZ. Očekujemo još dosta novih sredstava, a tako ćemo moći da obučavamo učenike baš kao da su u nekoj privrednoj organizaciji, naveo je Dojčinović.

 

Foto: Mašinska škola Pančevo
bravar.2.jpg

 

Diplome Mašinske škole priznate su u Evropskoj uniji. Do tih diploma učenike vodi vrhunski nastavni kadar. Prema rečima direktora Nenada Dojčinovića, nastavnici su vrsni poznavaoci svog posla, veliki profesionalci i kada tome dodate odlične administrativne radnike, Mašinska škola funkcioniše kao jedna velika porodica.

Zelena elektrana „Vetrosol”, višenamenska sprava za vežbanje „Spartakus” i biciklofon samo su neki od projekata koje su realizovali učenici i profesori Mašinske škole, a koji su pravi pokazatelj koliko se velika pažnja u ovoj školi pridaje primeni praktičnih znanja. Po ovim projektima škola je nadaleko čuvena.

Ove godine Mašinska škola „Pančevo” upisaće učenike na obrazovne profile za koje školovanje traje tri godine, i to:

  • Bravar – zavarivač s elementima dualnog obrazovanja (15 učenika),
  • Vozač motornih vozila (30 učenika),
  • Operater mašinske obrade – dualno obrazovanje (30 učenika).

Takođe, Mašinska škola će ponuditi i mesta na obrazovnim profilima za koje školovanje traje četiri godine:

  • Tehničar za kompjutersko upravljanje (30 učenika),
  • Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje (60 učenika),
  • Tehničar mehatronike (30 učenika),
  • Mašinski tehničar motornih vozila (30 učenika),
  • Tehničar drumskog saobraćaja (30 učenika).

Više informacija o Mašinskoj školi „Pančevo” možete pronaći na njihovom sajtu, kao i putem imejla: [email protected] ili telefona: 013/316-396, 013/355-106.

Ukažite poverenje Mašinskoj školi „Pančevo” i dozvolite da vaše obrazovanje bude u njihovim rukama. Preuzmite od njih ono najbolje što imaju da ponude – ZNANJE.
MarketingNajnovije vesti